Tisztelt Hitelnet!

Röviden, lakásvásárlás előtt állunk. Beadtunk minden papírt. Megtörtént az értékbecslés is. A 3 havi bankszámla kivonaton szerepelt egy nagyobb összegű tartozás kiegyenlítés (350. 000 Ft) utalás. Közös költség "tartozást " egyenlítettünk ki. Nem a mi hibákból történt az egyösszegű kifizetés (Nem kaptunk csekket egész évben, többszöri felszólítás után végre megkaptuk az elmaradásáról szóló elszámolást a közös képviselőtől.) Ezután azonnal ki is fizettük átutalással. Kértünk egy igazolást is a közös képviselőtől, hogy az ő hibája miatt történt így. Ezt a nyilatkozatot csatoltuk is. A bank mégis elutasított emiatt.

A kérdésem annyi lenne, hogy ha esetleg várunk pár hónapot és újból próbálkozunk (3 havi tiszta számla kivonattal), amelyen már ez az utalás nem látható, megkaphatjuk-e a hitelt?

Fontos lenne tudnunk, ugyanis az előzetes bírálatkor jók voltunk. Ezért az adásvételi szerződést is megírtuk már és letettük a foglalót is ügyvéd előtt. Szorít az idő és a végső határidő november 15-én lejár.

Köszönettel,
Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

Azt sajnos nem tudjuk megmondani Önöknek előre, hogy ugyanazon hitelintézet elfogadja-e újabb hitelkérelmüket pár hónap múlva, a már “tisza” bankszámla kivonatok benyújtásával. Javasoljuk azonban, hogy töltsék ki online adatlapunkat és az ügylet további részleteinek ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy adott esetben mely pénzintézetnél működhet a lakáshitel felvétele. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Úgy kell számolni, hogy egy hitelügylet teljes körű lebonyolítása – a hitelkérelem benyújtásától a kölcsönösszeg folyósításáig – hozzávetőlegesen 2 hónapot vesz igénybe. Ha tehát november 15. a fizetési határidejük, akkor legkésőbb szeptember közepén be kellene nyújtaniuk újabb hitelkérelmüket.

Amennyiben a hitelfelvételhez igényelni szeretnék a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK) is, különösen figyelni kell a beadási dátumokra. A CSOK kérelmet ugyanis a a bank az adásvételi szerződés megkötésétől számított 120 napon belül fogadhatja be. Ha ez az időtartam lejárna az újbóli benyújtás előtt, úgy az adásvételi szerződés felbontása és az eredeti állapot helyreállítása, majd a szerződés újbóli megkötése lehet megoldás.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése