Az Ön által fedezetként felajánlani kívánt ingatlant a magyarországi pénzintézetek nem fogadják el? Hitelfelvétel előtt állva azt szeretné tudni, hogy milyen ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként osztrák pénzügyi partnereinknél? Lássuk, milyen feltételeket támasztanak az osztrák és hazai bankok a jelzáloghitelek fedezetével kapcsolatban!

Az ausztriai partner pénzintézeteink kizárólag olyan ingatlant fogadnak el fedezetként, mely belterületen található. Ezenkívül lényeges, hogy csak lakóingatlan – családi ház, társasházi lakás, sorház, ikerház – valamint nyaraló lehet hitelfedezet. Az ingatlanok forgalmi értékének pedig el kell érnie legalább a 8-10 millió forintot.

Az osztrák bankok finanszírozásával kapcsolatban azt is tisztázni kell, hogy – ellentétben a hazai pénzintézetekkel – nem nyújtanak hitelt Magyarország teljes területén. Ön akkor igényelhet osztrák jelzáloghitelt, ha – fenti feltételek teljesülésén túl – ingatlana az alábbi megyék valamelyikében található: Zala megye, Vas megye, Győr-Moson-Sopron megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Veszprém megye, a Dunántúlon Balatontól Budapestig, valamint a nagyobb dunántúli városokban.

Az sem mindegy, hogy Ön milyen célú jelzáloghitelt kíván igényelni Ausztriában. Egy hazai jogszabályváltozás ugyanis jelenleg nem teszi lehetővé azt, hogy deviza alapú szabad felhasználású és lakáscélú hitelek után jelzálogjog kerüljön bejegyzésre az ingatlan-nyilvántartásba. Mindezek figyelembevételével tehát hitelkiváltó vagy adósságrendező osztrák hitel felvételére van csupán lehetőség, melyek havi törlesztő részletéről Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Ami a magyar bankok által elfogadható fedezettípusokat illeti, általánosságban a következő ingatlanok zálogosíthatók el: lakás, családi ház, ikerház, sorház, üdülő, hétvégi ház. Vannak azonban olyan bankpartnereink is, melyeknél egyéb ingatlanok is képezhetnek hitelfedezetet. Ezek az alábbiak: vegyes funkciójú ingatlan (lakás + üzlet), beépítetlen építési telek, üdülő telek, tanya, iroda, panzió, vendéglátói és kiskereskedelmi üzlethelyiség meghatározott esetekben, termőföld, zártkert.

Mivel a pénzintézetek által elvárt minimális ingatlanérték bankonként különböző, ezért erről – a konkrét ügyletek ismeretében – Hiteltanácsadóink tudnak felvilágosítást adni.

Az osztrák és magyar jelzáloghitelek finanszírozási arányával kapcsolatban meg kell említeni, hogy míg Ausztriában az ingatlan értékének legfeljebb a 40-50 százaléka hitelezhető.

Amennyiben Ön a legkedvezőbb hazai vagy osztrák hitellehetőséget keresi, kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink egy munkanapon belül tájékoztatni fogják a lehetőségekről.

Hitelekkel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon bizalommal Hitelszakértőnkhöz!

[cft template=1].

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Budapest XV .ker benne van a hitelezhető településekben?

A hitelkiváltással kapcsolatban egy új projekthez kellene a meglévő hitelhez + összeg akkor is nézik a Kft jelenlegi számait.?

Céges hitelkiváltásra + hitelre jelzálogfedezettel, BÁR listán szerepelve Kb:60millió Ft összegben van – e valamilyen lehetőség?