Az otthonteremtési kamattámogatás igénybevételének feltételei érdekelnek, miszerint használt lakás vásárlásához, gyermektelen, élettársi kapcsolatban lévő párok is igénybe vehetik-e ezt a konstrukciót?

Ha az 5 §. (c) pontjának nem tesz eleget az eladó, kvázi nem a támogatott személy hibájának tudható be, hogy az eladó nyilatkozata ellenére, 1 éven belül nem vásárol új lakóingatlant, vagy nem korszerűsíti már meglévő használt lakását, ebben az esetben is felmondásra kerül-e a vétlen támogatott személy megkötött szerződése?

Gábor

Kedves Gábor!

A használt lakás vásárlásához nyújtott kamattámogatást gyermektelen, élettársi kapcsolatban lévő párok is igényelhetik.

A mindenkor elérhető legkedvezőbb támogatott és piaci hitelek törlesztő részleteit megtekintheti lakáshitel kalkulátorunk használatával.

Az adós korszerűsítési hitelhez igényelt kamattámogatás esetén amennyiben a bank által elfogadott költségvetés 70%-át nem igazolja, vagy a korszerűsítést nem végzi el, vagyis az otthonteremtési támogatást jogosulatlanul veszi igénybe, akkor a támogatás késedelmi kamattal növelt összegét vissza kell fizetnie.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
A párommal 3 éve élünk együtt, de elvileg csak 5 év után számít élettársi kapcsolatnak. Gyermekünk még nincsen. Szeretnénk használt lakás vásárlására igényelni ilyen támogatást, Ön szerint így is lehetséges? Illetve, ha külföldön dolgozik egyikünk az akadályt jelent?
Köszönöm!

Ki és hogyan kaphat ilyet? Van egy 7 és egy 6 éves kisfiam, nincs a tulajdonunkban lévő ingatlan. Egy 4 millió forintos házat szeretnénk megvenni, de nem tudjuk milyen állami támogatást kaphatnánk.

Üdvözlet!
Elolvastam a törvényt, amiben ha jól emlékszek van egy olyan kitétel használt lakás vásárlása esetén, hogy az eladónak új lakást kell vennie. Vagyis ha jól értem, akkor nekem mint vásárlónak, alá kell íratnom egy nyilatkozatot az eladóval, hogy új lakást fog venni? És ha nem akar, akkor én, mint vevő nem kapok kedvezményes hitelt? Elég abszurdnak tűnik a dolog, vagy lehet valamit félreértettem?

Használt lakást szeretnék vásárolni, ami 7 millió forint. 3 millió hitelre lenne szükségem. 43 éves vagyok. Szeretném megtudni, hogy én kaphatok-e kamattámogatott lakáshitelt és hol. Közalkalmazottaknak nincs valami kedvezményes hitel?
Köszönöm.