Tisztelt Hitelnet!

Az élettársammal lakást szeretnénk vásárolni, hitelre lenne szükségünk. Én elváltam, 2 lányom van, 16 és 12 évesek. Igényelhetek-e szocpolos lakáshitelt? Vagy a párom igényelhet-e valamilyen hitelt lakásvásárlásra?

Nekem van egy házam Szabolcs megyében, be lehetne-e tenni fedezetnek? A páromnak meghatározatlan időre van munkaszerződése, nekem 3 havonta csinálják újra. A jövedelmemen kívül van a családi pótlék 29.600 Ft és a gyerektartás 24.000 Ft. A keresetünk kb. 212.000 Ft. Most albérletben lakunk, ami 70.000 Ft havonta. Úgy gondoltuk, hogy ezt a pénzt tudnánk fizetni a hiteltörlesztésbe.

Tisztelettel.
Rita

Kedves Rita!

Ha ketten lesznek a lakás tulajdonosai, akkor a hitelügyletben is mindkettejüknek szerepelni kell. Az élettárs hitelügyletbe történő bevonása egyébként is kötelező.

Használt lakás vásárlása esetén elérhetők az államilag támogatott lakáshitelek, melyeknél a kamattámogatás a futamidő első 5 évében érvényesül. A kölcsön igénylésénél nem jelent kizáró okot, ha az igénylőnek a vásárolandó lakáson kívül van lakástulajdona. A használt lakás vásárlásához igényelhető kamattámogatott kölcsönről további részleteket IDE kattintva olvashat.

A munkaviszonyt illetően legalább a 6 hónapnak kell meglenni. A határozott időre szóló, de rendszeresen hosszabbított munkaszerződés szintén elfogadható.

Használt lakás vásárlásához a félszocpol még nem igényelhető, de a közeljövőben várható a bevezetése. A támogatást önerőként lehet majd figyelembe venni. Emellett szükség lehet további saját erőre is, mivel a lakás forgalmi értékének - hitelbírálattól függően - maximum a 80%-a nyújtható. A szükséges készpénz hiányában kiegészítő ingatlanfedezet bevonása lehet a megoldás, vagyis az Ön tulajdonában lévő Szabolcs megyei házra is bejegyzik a bank jelzálogjogát. Ez a ház akkor fogadható el fedezetként, ha legalább 5 millió Ft forgalmi értékű. A felértékelést a pénzintézet értékbecslője végzi.

Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat, akkor Hitelszakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a lehetőségeiknek megfelelő támogatott lakáshitelekről, az aktuális kamatokról, a várható törlesztő részlet összegéről és a járulékos költségekről. Hitelajánlatunk díjmentes, minden kötelezettség nélkül kérheti! A legkedvezőbb kamattámogatott lakáskölcsön aktuális havi törlesztéséről online támogatott hitel kalkulátorunk segítségével akár azonnal is tájékozódhat!

Amennyiben a hiteligényléssel kapcsolatban további kérdéseik lennének, forduljanak bizalommal Hiteltanácsadóinkhoz!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A kedvezményes lakáshitel iránt érdeklődnék.
Szeretném felvenni az 5 éves kamattámogatott lakáshitelt egy használt ház megvásárlásához. A ház 15M és a hitel 9M lenne belőle, 15 éves futamidővel. Sajnos hivatalosan csak minimálbérre vagyunk bejelentve a párommal, akivel közösen vennénk fel a hitelt.
A hitel mellé szeretnék kötni lakás előtakarékossági megtakarítást is, ami kb.: 30.000 Ft lenne havonta, amiből az 5 év leteltével előtörlesztenénk.
Ami probléma volt, az eddigi bankoknál ahova fordultunk, az a minimálbéres bejelentés.
Azt szeretném megtudni, hogy érdemes-e így bármelyik bankhoz fordulni?