Életbiztosítás alapú lakáshitel kiváltása fordulónap előtt?

Tisztelt Cím!
5 éve új építésű ingatlanra vettem fel életbiztosítással kombinált CHF-hitelt. Rögzített árfolyamon történő végtörlesztés miatt nem szeretném elveszíteni az eddig befizetett biztosítási összeget, így folytatni szeretném. Köthető-e olyan egyedi szerződés, ahol fordulónapon beforgatható ez az összeg egy Ft-hitelbe? Csak az adott Bank tudja ezt figyelembe venni?
Szolgálhat-e ez az összeg bárminemű fedezetül vagy garanciául?
Köszönettel,
K.
Kérdést feltette: Kriszta

Kedves Kriszta!

Pénzügyi Partnereink hitelkonstrukcióit tekintve nem ismerek ilyen egyedi szerződéskötési lehetőséget. Célszerű volna ezzel kapcsolatban a folyósító pénzintézetet is megkeresnie.

Ha a biztosítást megtartja és tovább fizeti, akkor lejáratkor a megtakarított összeget az akkor meglévő hitelének előtörlesztésére is fordíthatja.

Utolsó kérdésében nem értem, milyen fedezetre/garanciára gondol.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.

Jelen állás szerint mit és kb. mennyit jelent, hogy az ingatlanfedezetes szabad felhasználású hitel (még?) nem adó-és illetékmentes?
Köszönöm válaszát.

Szintén CIB-ING CHF hitelem van.
Ha jól értem, a 180 HUF-os végtörlesztés lehetséges ez esetben is, csak rosszul járok, már ami az életbiztosítást illeti. Bő három éve fizetem csak. Elveszik a teljes befizetett pénz vagy az a minimális tőkerész kivehető? Néhány hónapja pár százezer forintról volt szó.
Válaszát előre is köszönöm

Nekem is a fent említett életbiztosítással kombinált hitelem van CIB és ING. Megkerestem a bankot és a biztosítót. Előzetesen úgy tájékoztattak, hogy elveszítem a biztosításba befizetett összeget, ha változtatok. 5 évet fizettem, lenne még 11 év, ha váltok forintalapra, mindent előröl kell kezdenem.


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x