Tisztelt Hitelnet!

Én és a párom szeretnénk megvenni egy 10 millió forintos használt lakást Kecskemét belvárosában. Sajnos csak 600 ezer Ft önerővel rendelkezünk. 8 milliós lakáshitelt kellene felvennünk és a maradék 2 milliót pedig önerőből kellene megoldanunk, ez ugye jelen esetben nem adott, de azt olvastam, hogy a CSOK-ot több banknál is elfogadják önerőnek. Így akkor 2 gyerek vállalása esetén kapnánk 1 millió 430 ezer forintot, ami pont kiadná a 2 millió forintos önerőnket.
Ez így lehetséges?

Néhány adat rólunk: egyikünknek sincs semmilyen hitele, mindketten 27 évesek vagyunk, és legalább 2 éves munkaviszonyunk van mint alkalmazott. Nem rendelkezünk jelenleg lakástulajdonnal. A jövedelmünk összesen 380 ezer forint (250 ezer és 130 ezer).

Ha esetleg ez így nem lehetséges, tud valamit ajánlani megoldásképpen?

Előre is köszönöm a választ!
Üdv: Rita

Kedves Rita!

A 80%-os finanszírozási arány a hitelkihelyezés törvény által előírt maximális mértéke, vagyis egy ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a nyújtható hitelként. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a finanszírozási arány minden banknál automatikusan elérhető. A bankok belső szabályzatukban meghatározzák a maximálisan elérhető hitelösszegre vonatkozó mértékeket, amely függ egyrészt a fedezetül felajánlott ingatlan területi elhelyezkedésétől, másrészt az igénylők igazolt nettó jövedelme alapján végzett jövedelemvizsgálat eredményétől. Annak ellenére tehát, hogy több bank is önerőként veszi figyelembe a CSOK összegét lakásvásárlás esetén, nem biztos, hogy elegendő a finanszírozáshoz CSOK-kal együtt a 20% saját erő.

Arról, hogy adott esetben a kecskeméti belvárosi használt lakás vásárlásához mekkora összegű lakáshitelt kaphatnak és minimum mennyi önerőre van szükség, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez első körben online adatlapunkat kellene kitölteniük.

Amit a megelőlegező CSOK igénylésről tudni kell az, hogy vállalt gyermek után kizárólag házastársak igényelhetnek támogatást, akik közül legalább az egyik fél 40 év alatti. Ez utóbbi feltétel – levele alapján – teljesül. Élettársi kapcsolatban vállalt gyermek után nem igényelhető a CSOK.

A használt lakás vásárlásához kapcsolódó CSOK feltételekről bővebben IDE kattintva tájékozódhatnak.

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot.
Az lenne a kérdésem, hogy fészekrakó hitel esetén is szükséges önerő? És ha igen, a csok lehet az? Tudtommal van olyan bank, amely elfogadja azt önerőnek. Valamint ha felveszem a fészekrakó hitelt, attól még a fundamenta áthidalót is igénybevehetem?
Köszönöm.

Ehhez kell önerő is a banknál? Mi szeretnénk igénybe venni, de a férjem nem kap hitelt, mert sajnos bar listán szerepel.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a Csok igénybevételéhez szükséges-e önerővel rendelkezni?
Köszönöm szépen a válaszát!
Üdv.
Rena

Az unokám részére szeretnénk lakást vásárolni. Az önerőt Lakáskassza megtakarításból és a hozzá felvett hitelből szeretnénk biztosítani. A bankok ezt így együtt elfogadják-e saját erőnek? Kiegészítő biztosításként megyeszékhelyi ingatlant fel lehet-e ajánlani?