Egyedülállóként milyen lakáshitelt kaphatok?

Tisztelt Hitelnet!

Egyedülálló anya vagyok, nettó keresetem 120.000 Ft. 6 és fél millióért szeretnék használt lakást felvenni.
Kérdésem az lenne, hogy milyen kedvezményeket tudok igénybe venni hitelfelvételnél? (szocpol 1 gyerekre, állami kamattámogatás)
Önerő nélkül is sikerülhet hitelt felvennem?
Teljesen esélytelen?

Tájékoztatásukat köszönöm.
Anett

Kedves Anett!

Szocpolt 1 gyermek után jelenleg nem lehet igénybe venni. Továbbá használt lakás vásárlásához a támogatás egyáltalán nem igényelhető. Állami kamattámogatású lakáshitel felvételének használt lakás esetén azonban nincs akadálya. A használt lakás vételára nem haladhatja meg a 15 millió forintot, a kamattámogatás keretében felvehető hitelösszeg pedig nem lehet több 6 millió forintnál.

A problémát ez esetben az önerő hiánya jelenti. A lakás vételárának 100%a-a ugyanis nem vehető fel. Ha nem rendelkezik készpénzzel, akkor kizárólag plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet megoldást. A kiegészítő ingatlannak nem szükséges az Ön tulajdonában lenni, sőt hozzátartozói megkötés nélkül bárki felajánlhatja lakását, házát plusz fedezetként. A 6,5 milliós lakás megvásárlására tehát ily módon nyílna lehetőség.

A kamattámogatott lakáshitelek várható törlesztő részletéről oldalunkon tájékozódhat. Amennyiben lenne lehetőség kiegészítő ingatlan bevonására, akkor javasoljuk, hogy töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a finanszírozási lehetőségekről.

További kérdés esetén Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
54 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Én is együlaló anyaként szeretnék hitelt fel venni 2 gyermekem van nem tudom van e rá esélyem ?

Kedves Katrin!
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről.

Üdvözlöm!
Érdekelne, hogy egyedülálló anyaként mennyi lakáshitelt kaphatnék.
Kb 1.300.000ft önerőm lesz, ha a fundamenta lejar. 1 gyermeket nevelek.
Bevételeim kb 180000ft közalkalmazotti fizu, csp13700ft és 20000ft gyerektartas(de ez nincs lepapirozva).
Köszönöm a válaszukat:-)
Nikoletta

Kedves Nikoletta!
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy egyedülállóként, havi 230.000 forintos nettó fizetéssel és 8 millió forintos önerővel van-e lehetőségem hitelt felvenni használt lakásra? Sosem volt hitelem, nincs tartozásom, illetve gyermekem sem. Esetleg államilag támogatott hitelre is van lehetőség?
Köszönöm.

Kedves Daniella!
A pontos válaszhoz bővebb információra lenne szükségünk, ezért kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és a bővebb információk ismeretében szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek a legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Jó napot kívánok!
Az lenne a kérdésem, hogy önerő nélkül havi nettó 160 ezer forintos jövedelemre kapnék-e 20 millió forintos lakásvásarlásra hitelt? A lakás, amit szeretnék megvenni az lenne rá a fedezet. 38 éves vagyok és a párommal élek, neki viszont nincs bejelentett munkahelye.

Kedves Gyöngyi!
Önerő nélkül csak plusz ingatlanfedezet bevonásával lehetne megoldani a lakásvásárlást. 20M Ft hitel felvételéhez azonban nettó 160 ezer forintos jövedelem nem elegendő. Ha lenne lehetőség adóstárs bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szép napot.
Férjnél vagyok 20 éve, de ebben a házasságban sajnos saját vagyonom, házam, lakhatásom, ha valami történne a férjemmel nincs hova mennem. A szülei házában lakunk, 9 milliós tartozásunk, ami 10 év múlva jár le. Telkünk lenne építeni, de ezzel a hitellel nem tudjuk mit tehetnénk, merre induljunk. Saját lakás ügyben? Kapnánk valahol valami esélyt erre?
Köszönöm.

Kedves Szilvi!
Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatót, ám ezzel bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és ez alapján Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Kedves Szilvi!
Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatót, ám ezzel bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és ez alapján Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Egyedülálló anyuka vagyok. Havi kereset 52.000 Ft. Szeretnék lakást vásárolni, ami 3 és 5 millió közt van.
Mi lenne a megoldás erre?

Kedves Anna!
A megadott jövedelemmel nincs lehetőség lakáshitel felvételére. Amennyiben van mód adóstárs bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatót készítenek Önnek. Lakásvásárláshoz CSOK is igényelhető. A feltételeket IDE kattintva ismerheti meg. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Jó napot!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy egyedülálló anya vagyok! Jelenleg nincs munkahelyem, mivel határozatlan időre bezárt.
Gyerektartással és a gyessel együtt havi 180 ezerből élünk a 3 éves lányommal. Használt lakást szeretnék venni.
Milyen hitelt tudnék igénybe venni?
Válaszát köszönöm.

Kedves Bianka!
A gyermektartás és önmagában a gyes nem tartozik az önállóan elfogadható jövedelmek közé, így lakáshitel felvételére nincs lehetőség.

Jó napot!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a párommal milyen hitelt tudnánk felvenni? Van egy gyermekünk és 40 ezerből élünk, de szeretnénk saját lakást és tudnánk is fizetni.
Tudunk esetleg bármit is felvenni? Vagy esetleg egyedülállóként?
Hogyan tudnám igénybe venni a csokot, vagy a babaváró hitelt?
Üdv.
Tímea

Kedves Tímea!
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb hitellehetőségekről bővebb információk ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! A CSOK jogosultsági feltételeit IDE kattintva ismerheti meg. Babaváró hitel igénylésénél alapfeltétel a házastársi kapcsolat. A babaváró hitelről bővebb információt ITT talál.
Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Tisztelt cím.
A kérdésem a következő lenne. Tavasszal lesz egy éve hogy elváltunk a feleségemmel, azóta albérletben lakom. Most úgy néz ki, hogy lenne egy ház ami felkeltette az érdeklődésemet. 8.700.000 ft az ára. Kérdés.Egyedülállóként kaphatok e hitelt? Mennyi a maximum amit fel tudok venni rá. 34 éves férfi vagyok nettó átlagkeresetem kb.: 250.000. ft. Válaszukat előre is köszönöm

Kedves László,
Egyedülállóként is van lehetőség hitelfelvételre.
A legkedvezőbb lakáshitel ajánlatokat online Hitelkalkulátorunk segítségével tekintheti meg. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat ! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Egyedül nevelem a 2 lányomat. Szocpolt még nem vettem igénybe. Nem vagyok 40 éves. Havi kerestem 180 ezer forint. Van takarékom 1 millió.
Mennyi kölcsönt kapnék használt lakásra? Legalább 2+ fél szobásra lenne szükségem.
Köszönettel.
Andrea

Kedves Andrea!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek az elérhető támogatási és hitellehetőségekről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak, lakáshoz jutáshoz? Egyedülálló vagyok, két gyermekkel. Jelenlegi munkahelyemen 2011 óta dolgozok, havi fizetésem 200.000 körüli összeg. Ehhez jön még 20.000 Ft gyerektartás és 29.600 Ft családi pótlék. Tatabányán szeretnék lakást vásárolni.

Kedves Mónika!
Konkrét tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Egyedülállóként szeretnék saját házat venni. Közalkalmazott vagyok és havonta 79.000 Ft-ot keresek. Az érdekelne, hogy kaphatnék-e hitelt ahhoz, hogy az álmaim elérhető távolságba kerüljenek. Jelenleg a családommal élek, így plusz kiadásom csak a telefonszámlám, ami minden hónapban fix 3.500 Ft. Társigénylőt nem szeretnék bevonni és saját tulajdonú ingatlanom sincs amit fedezetnek fel tudnék ajánlani. Úgy gondolom, hogy a hitelre fedezet az az ingatlan lenne, amit szeretnék megvásárolni. Ezidáig viszont falakba ütköztem mindenhol. A munkaszerződésem határozatlan idejű és március 1-én lesz egy éve, hogy jelenlegi munkahelyem dolgozom.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel!
Ferenc

Kedves Ferenc!
79.000 Ft-os nettó jövedelemmel, önerő bevonása nélkül sajnos bankpartnereinknél sem oldható meg a lakásvásárlási hitel felvétele, így sajnos nem tudunk segíteni Önnek a lakásvásárlásban.

Egyedülálló anya vagyok és nincsen semmi önerőm, viszont szeretnék egy saját házat venni, mert így mindig albérletről albérletre járok velük. Kérem segítsenek, hogy jobb életet tudjak nekik biztosítani.
Kérem írjanak választ.

Kedves Bianka!
Július 1-től használt lakás vételárának finanszírozása akár önerő nélkül, szocpol (CSOK) és lakáshitel igénybevételével is megvalósulhat. Pontos tájékoztatást azonban csak a további részletek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ezeket online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével küldheti el.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Egyedülállóként szeretnék lakást vásárolni úgy, hogy februárra várom kisbabámat, tehát gyeden leszek februártól. Tudok-e felvenni hitelt lakásvásárlásra, illetve vannak-e kedvezmények ilyen esetben, és a szociálpolitikai támogatást igénybe vehetem-e?
Kérném szíves válaszukat.
Üdvözlettel és tisztelettel:
Csilla

Kedves Csilla!
Megfelelő jövedelemigazolással és a szükséges saját erő megléte esetén most még felvehető lakáshitel, ám ha már a családtámogatási juttatások valamelyikét (T-gyás, gyed, gyes) fogja kapni, akkor sajnos nem lesz jogosult hitelfelvételre, mert ez a jövedelemforrás önállóan nem, csak a főadós elsődleges jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe. Használt lakás vásárlása esetén jelenleg nem jár szocpol. Elképzelhető, hogy a félszocpol jövő év közepétől ismét elérhető lesz, de erről pontos információink még nincsenek.

Érdeklődni szeretnék, hogy egy egyedülálló fiatal nő vagyok és lakást szeretnék vásárolni. A hitel feltételei érdekelnének, és a lehetőségek, hogy hogyan kaphatnék hitelt.
Előre is köszönöm.

Kedves Tímea!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez 20% vagy azt meghaladó mértékű önerő szükséges. A finanszírozhatóságot befolyásolja a vásárolandó lakás értéke, területi elhelyezkedése, az igénylő jövedelmi helyzete, stb. Legalább 3 hónapos folyamatos, nem próbaidős munkaviszony szükséges. Az elvárt jövedelem összege függ a felvenni kívánt hitel törlesztő részletétől és az adós egyéb rendszeres kiadásaitól. Lakáshitel igénylésének általános feltételeiről honlapunkon részletes leírást talál. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online űrlapunk kitöltésével kérheti!

Van két kisgyermekem, egy két éves és egy 3 és fél éves. Munkahelyem nincs, tartós betegek a gyermekeim és ezáltal 77.000 Ft családi pótlékot kapok. Az élettársam passzív báros, de van munkahelye! Énnekem semmiféle hitelem nincs.

Kedves Tímea!
Passzív BAR lista esetén egyetlen pénzügyi partnerünknél igényelhető lakásvásárlási hitel, de csak akkor, ha a passzív BAR státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ennek a feltételnek párja megfelel, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni fogják Önöket az esetleges hitellehetőségekről!

Üdv!
Lakáshitelt szeretnék igényelni. Szeretném tudni, hogy milyen feltételek vannak és hogy egyedül felvehetem-e!
Válaszukat köszönöm!

Kedves Róbert!
Lakáshitel egyedülállóként is igényelhető akár állami kamattámogatással, akár piaci kamatozással. Legalább minimálbért elérő kereset, 3 illetve 6 havi folyamatos munkaviszony és önerő szükséges hozzá. Adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán. Azt, hogy mennyi önerő szükséges, Szakértőink a konkrét ügylet ismeretében tudják kiszámolni. Ezen igényét online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el. A támogatott lakáshitelek jogszabályi feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

Köszönömaz információkat!
kitöltöm természetesen!

Üdv:
Zsolt

Tisztelt szakértő,
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen támogatást illetve hitelt kaphatok egyedülállóként.
Építeni szeretnék.
Havi keresetem nettó: 200 e Ft, tulajdonom nincs.
Állandó munkahelyem van 2 éve határozatlan munkaviszonnyal.
5 milliót szeretnék felvenni, önerő 1 millió Ft-om van.
Milyen lehetőségeim vannak?
Milyen támogatásokat kaphatok egyedülállóként?

Kedves Zsolt!
Egy összegű vissza nem térítendő támogatást (szocpol) egyedülállóként, eltartott gyermekek nélkül nem tud igényelni. Államilag támogatott és piaci kamatozású építési hitel igénybevételére azonban egyedülállóként is van lehetősége. Az építési hitelkérelem akkor nyújtható be, ha rendelkezésre áll a jogerős építési engedély. A munkálatokról költségvetést kell készíteni. A költségvetést le kell fednie a saját erőnek és a hitelnek. Az építési hitelt a bankok a saját erő beépítését követően, szakaszosan folyósítják.
Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, válaszoljon néhány kérdése online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével.

Támogatott lakáshitelről érdeklődöm. Van egy családi ház 6 millió Ft. 5 milliót szeretnék fölvenni. 1 millió az önerőm. Folyamatos bejelentett munkaviszonyom van. 75.000 nettó bér, 15.000 tartásdíj, 13.000 családi pótlék. A páromnak is van bejelentett munkahelye, bruttó 118.000 Ft.
A kérdésem az lenne, hogy az én bevételemmel kaphatok-e támogatott lakáshitelt úgy, hogy nem kell hozzá adóstársat bevonni?

Kedves Tünde!
A lakáshitel összege nem haladhatja meg a vásárolandó családi ház forgalmi értékének 80%-át, így 6 milliós ház vásárlására nem tud 5 millió Ft-ot felvenni sem támogatott, sem piaci kamatozású hitelkonstrukcióban. Ahhoz, hogy Szakértőink meg tudják mondani, mekkora összegű lakáshitelhez juthat adóstárs bevonása nélkül, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A kalkulációhoz ugyanis további információk szükségesek, például: a vásárolni kívánt ház területi elhelyezkedése, stb.

Egyedülálló fiatal 110 000 Ft nettó bérrel mekkora lakáshitelt vehet fel kezes nélkül?

Érdeklődni szeretnék, hogy 51 éves egyedülálló, rokkant ellátott nő kaphat-e 2 millió Ft lakáshitelt, egy budapesti kisméretű lakás vásárlásához. 1,5 millió Ft önerővel rendelkezem. Hitelem nincs, és tartozásom sem volt soha.
Válaszát előre is köszönöm: Rózsa

Családtagnak eladható-e a saját tulajdonú családi ház?
Kaphat-e kölcsönt rá egyedülállóként?

Szeretnék érdeklődni. Lakást szeretnék vásárolni hitelre, de egyedülálló vagyok így senkit sem tudok bevonni adóstárnak. Nincs önerőm, fedezetként a megvásárolt ingatlan lenne. Van ingatlanom, de értéke 1.500.000 Ft, mivel társasház. Családi pótlék, árvaellátás és állami támogatásom van, de hamarosan állásom is lesz az ősszel. Jövedelmem így 70.000 Ft. Így van-e esélyem az ingatlanvásárlására?
Várom válaszát!
Üdv.

Üdvözlöm!
Mint fent említettem egyedülálló, egygyerekes anya vagyok. Gyesen, mert a kisfiam táplálék allergiás, munkahelyem jelenleg nincs. A bevételeink a gyes+családi pótlék: 51e forint, illetve a gyerektartás: átlag 25e forint.
Szeretném megtudni, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha vannak egyáltalán, hogy lakást vehessek. Ez lenne az első lakásom és nem vagyok még 35 éves sem. Elsősorban a lehetséges hitelek és feltételeik érdekelnének, mert sürgős lenne.
Remélem önök tudnak tanácsot adni.
Előre is köszönöm.

A lakásomat szeretném eladni egy 2 gyermekes, egyedülálló nőnek. 8 éve folyamatos munkaviszonya van. Minimálbéren van. Hogy juthatna hitelhez? Önerő állítólag van. A lakás 5.200.000 Ft.

Tisztelt szakértő!
Volt állami gondozottként rendelkezem otthonteremtési támogatással. Most szeretnék használt lakást vásárolni, melyhez szükségem lenne 1,5 millió forintos hitelre. Minimálbérre vagyok bejelentve, 62.000 forint érkezik a számlámra, a többit kézbe kapjuk.
Milyen lehetőségeim vannak?


54
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x