Tisztelt Hitelnet!

Egyedülálló anya vagyok, nettó keresetem 120.000 Ft. 6 és fél millióért szeretnék használt lakást felvenni.
Kérdésem az lenne, hogy milyen kedvezményeket tudok igénybe venni hitelfelvételnél? (szocpol 1 gyerekre, állami kamattámogatás)
Önerő nélkül is sikerülhet hitelt felvennem?
Teljesen esélytelen?

Tájékoztatásukat köszönöm.
Anett

Kedves Anett!

Szocpolt 1 gyermek után jelenleg nem lehet igénybe venni. Továbbá használt lakás vásárlásához a támogatás egyáltalán nem igényelhető. Állami kamattámogatású lakáshitel felvételének használt lakás esetén azonban nincs akadálya. A használt lakás vételára nem haladhatja meg a 15 millió forintot, a kamattámogatás keretében felvehető hitelösszeg pedig nem lehet több 6 millió forintnál.

A problémát ez esetben az önerő hiánya jelenti. A lakás vételárának 100%a-a ugyanis nem vehető fel. Ha nem rendelkezik készpénzzel, akkor kizárólag plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet megoldást. A kiegészítő ingatlannak nem szükséges az Ön tulajdonában lenni, sőt hozzátartozói megkötés nélkül bárki felajánlhatja lakását, házát plusz fedezetként. A 6,5 milliós lakás megvásárlására tehát ily módon nyílna lehetőség.

A kamattámogatott lakáshitelek várható törlesztő részletéről oldalunkon tájékozódhat. Amennyiben lenne lehetőség kiegészítő ingatlan bevonására, akkor javasoljuk, hogy töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink személyre szóló hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a finanszírozási lehetőségekről.

További kérdés esetén Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

58 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Egyedülálló anya vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e esélyem valami hitelt felvenni. 1 kisfiam van és családi pótlékot meg gyest kapok. Nagyon nagy szükségem lenne rá.
Így lenne rá valami esélyem felvenni hitelt?
Köszönöm.

Egyedülállóként szeretnék új építésű ingatlant vásárolni.
Milyen támogatási vagy kedvezményes hitel lehetőségem van? Mennyi hitelt kaphatok az ingatlan 35.000.000-ba kerül 230.000 a fizetésem.

Én is együlaló anyaként szeretnék hitelt fel venni 2 gyermekem van nem tudom van e rá esélyem ?

Üdvözlöm!
Érdekelne, hogy egyedülálló anyaként mennyi lakáshitelt kaphatnék.
Kb 1.300.000ft önerőm lesz, ha a fundamenta lejar. 1 gyermeket nevelek.
Bevételeim kb 180000ft közalkalmazotti fizu, csp13700ft és 20000ft gyerektartas(de ez nincs lepapirozva).
Köszönöm a válaszukat:-)
Nikoletta

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy egyedülállóként, havi 230.000 forintos nettó fizetéssel és 8 millió forintos önerővel van-e lehetőségem hitelt felvenni használt lakásra? Sosem volt hitelem, nincs tartozásom, illetve gyermekem sem. Esetleg államilag támogatott hitelre is van lehetőség?
Köszönöm.

Jó napot kívánok!
Az lenne a kérdésem, hogy önerő nélkül havi nettó 160 ezer forintos jövedelemre kapnék-e 20 millió forintos lakásvásarlásra hitelt? A lakás, amit szeretnék megvenni az lenne rá a fedezet. 38 éves vagyok és a párommal élek, neki viszont nincs bejelentett munkahelye.

Szép napot.
Férjnél vagyok 20 éve, de ebben a házasságban sajnos saját vagyonom, házam, lakhatásom, ha valami történne a férjemmel nincs hova mennem. A szülei házában lakunk, 9 milliós tartozásunk, ami 10 év múlva jár le. Telkünk lenne építeni, de ezzel a hitellel nem tudjuk mit tehetnénk, merre induljunk. Saját lakás ügyben? Kapnánk valahol valami esélyt erre?
Köszönöm.

Egyedülálló anyuka vagyok. Havi kereset 52.000 Ft. Szeretnék lakást vásárolni, ami 3 és 5 millió közt van.
Mi lenne a megoldás erre?

Jó napot!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy egyedülálló anya vagyok! Jelenleg nincs munkahelyem, mivel határozatlan időre bezárt.
Gyerektartással és a gyessel együtt havi 180 ezerből élünk a 3 éves lányommal. Használt lakást szeretnék venni.
Milyen hitelt tudnék igénybe venni?
Válaszát köszönöm.

Jó napot!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a párommal milyen hitelt tudnánk felvenni? Van egy gyermekünk és 40 ezerből élünk, de szeretnénk saját lakást és tudnánk is fizetni.
Tudunk esetleg bármit is felvenni? Vagy esetleg egyedülállóként?
Hogyan tudnám igénybe venni a csokot, vagy a babaváró hitelt?
Üdv.
Tímea

Tisztelt cím.
A kérdésem a következő lenne. Tavasszal lesz egy éve hogy elváltunk a feleségemmel, azóta albérletben lakom. Most úgy néz ki, hogy lenne egy ház ami felkeltette az érdeklődésemet. 8.700.000 ft az ára. Kérdés.Egyedülállóként kaphatok e hitelt? Mennyi a maximum amit fel tudok venni rá. 34 éves férfi vagyok nettó átlagkeresetem kb.: 250.000. ft. Válaszukat előre is köszönöm

Egyedül nevelem a 2 lányomat. Szocpolt még nem vettem igénybe. Nem vagyok 40 éves. Havi kerestem 180 ezer forint. Van takarékom 1 millió.
Mennyi kölcsönt kapnék használt lakásra? Legalább 2+ fél szobásra lenne szükségem.
Köszönettel.
Andrea

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak, lakáshoz jutáshoz? Egyedülálló vagyok, két gyermekkel. Jelenlegi munkahelyemen 2011 óta dolgozok, havi fizetésem 200.000 körüli összeg. Ehhez jön még 20.000 Ft gyerektartás és 29.600 Ft családi pótlék. Tatabányán szeretnék lakást vásárolni.

Egyedülállóként szeretnék saját házat venni. Közalkalmazott vagyok és havonta 79.000 Ft-ot keresek. Az érdekelne, hogy kaphatnék-e hitelt ahhoz, hogy az álmaim elérhető távolságba kerüljenek. Jelenleg a családommal élek, így plusz kiadásom csak a telefonszámlám, ami minden hónapban fix 3.500 Ft. Társigénylőt nem szeretnék bevonni és saját tulajdonú ingatlanom sincs amit fedezetnek fel tudnék ajánlani. Úgy gondolom, hogy a hitelre fedezet az az ingatlan lenne, amit szeretnék megvásárolni. Ezidáig viszont falakba ütköztem mindenhol. A munkaszerződésem határozatlan idejű és március 1-én lesz egy éve, hogy jelenlegi munkahelyem dolgozom.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel!
Ferenc

Egyedülálló anya vagyok és nincsen semmi önerőm, viszont szeretnék egy saját házat venni, mert így mindig albérletről albérletre járok velük. Kérem segítsenek, hogy jobb életet tudjak nekik biztosítani.
Kérem írjanak választ.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Egyedülállóként szeretnék lakást vásárolni úgy, hogy februárra várom kisbabámat, tehát gyeden leszek februártól. Tudok-e felvenni hitelt lakásvásárlásra, illetve vannak-e kedvezmények ilyen esetben, és a szociálpolitikai támogatást igénybe vehetem-e?
Kérném szíves válaszukat.
Üdvözlettel és tisztelettel:
Csilla

Érdeklődni szeretnék, hogy egy egyedülálló fiatal nő vagyok és lakást szeretnék vásárolni. A hitel feltételei érdekelnének, és a lehetőségek, hogy hogyan kaphatnék hitelt.
Előre is köszönöm.

Van két kisgyermekem, egy két éves és egy 3 és fél éves. Munkahelyem nincs, tartós betegek a gyermekeim és ezáltal 77.000 Ft családi pótlékot kapok. Az élettársam passzív báros, de van munkahelye! Énnekem semmiféle hitelem nincs.

Üdv!
Lakáshitelt szeretnék igényelni. Szeretném tudni, hogy milyen feltételek vannak és hogy egyedül felvehetem-e!
Válaszukat köszönöm!

Köszönömaz információkat!
kitöltöm természetesen!

Üdv:
Zsolt

Tisztelt szakértő,
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen támogatást illetve hitelt kaphatok egyedülállóként.
Építeni szeretnék.
Havi keresetem nettó: 200 e Ft, tulajdonom nincs.
Állandó munkahelyem van 2 éve határozatlan munkaviszonnyal.
5 milliót szeretnék felvenni, önerő 1 millió Ft-om van.
Milyen lehetőségeim vannak?
Milyen támogatásokat kaphatok egyedülállóként?

Támogatott lakáshitelről érdeklődöm. Van egy családi ház 6 millió Ft. 5 milliót szeretnék fölvenni. 1 millió az önerőm. Folyamatos bejelentett munkaviszonyom van. 75.000 nettó bér, 15.000 tartásdíj, 13.000 családi pótlék. A páromnak is van bejelentett munkahelye, bruttó 118.000 Ft.
A kérdésem az lenne, hogy az én bevételemmel kaphatok-e támogatott lakáshitelt úgy, hogy nem kell hozzá adóstársat bevonni?

Egyedülálló fiatal 110 000 Ft nettó bérrel mekkora lakáshitelt vehet fel kezes nélkül?

Érdeklődni szeretnék, hogy 51 éves egyedülálló, rokkant ellátott nő kaphat-e 2 millió Ft lakáshitelt, egy budapesti kisméretű lakás vásárlásához. 1,5 millió Ft önerővel rendelkezem. Hitelem nincs, és tartozásom sem volt soha.
Válaszát előre is köszönöm: Rózsa

Családtagnak eladható-e a saját tulajdonú családi ház?
Kaphat-e kölcsönt rá egyedülállóként?

Szeretnék érdeklődni. Lakást szeretnék vásárolni hitelre, de egyedülálló vagyok így senkit sem tudok bevonni adóstárnak. Nincs önerőm, fedezetként a megvásárolt ingatlan lenne. Van ingatlanom, de értéke 1.500.000 Ft, mivel társasház. Családi pótlék, árvaellátás és állami támogatásom van, de hamarosan állásom is lesz az ősszel. Jövedelmem így 70.000 Ft. Így van-e esélyem az ingatlanvásárlására?
Várom válaszát!
Üdv.

Üdvözlöm!
Mint fent említettem egyedülálló, egygyerekes anya vagyok. Gyesen, mert a kisfiam táplálék allergiás, munkahelyem jelenleg nincs. A bevételeink a gyes+családi pótlék: 51e forint, illetve a gyerektartás: átlag 25e forint.
Szeretném megtudni, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha vannak egyáltalán, hogy lakást vehessek. Ez lenne az első lakásom és nem vagyok még 35 éves sem. Elsősorban a lehetséges hitelek és feltételeik érdekelnének, mert sürgős lenne.
Remélem önök tudnak tanácsot adni.
Előre is köszönöm.

A lakásomat szeretném eladni egy 2 gyermekes, egyedülálló nőnek. 8 éve folyamatos munkaviszonya van. Minimálbéren van. Hogy juthatna hitelhez? Önerő állítólag van. A lakás 5.200.000 Ft.

Tisztelt szakértő!
Volt állami gondozottként rendelkezem otthonteremtési támogatással. Most szeretnék használt lakást vásárolni, melyhez szükségem lenne 1,5 millió forintos hitelre. Minimálbérre vagyok bejelentve, 62.000 forint érkezik a számlámra, a többit kézbe kapjuk.
Milyen lehetőségeim vannak?