Egyedülállóként kaphatok hitelt új lakás vásárlásra?

Tisztelt Cím!

Egyedülálló nő vagyok, már több éve albérletben lakok. Érdeklődni szeretnék, ha egy 12 millió Forint értékű új építésű lakást szeretnék vásárolni hitelre, milyen lehetőségeim vannak, illetve mennyinek kell lennie az önerőnek…stb. Tájékoztatásukat előre is megköszönve, üdvözlettel:

Török Adrienn
Kérdést feltette: Adrienn

Kedves Adrienn!

Újépítésű lakás vásárlására kétféle hitelt nyújtanak a bankok: piaci kamatozásút és állami kamattámogatásút. Utóbbi kedvezőbb kamatszint mellett érhető el, ám szigorúbb, jogszabályban rögzített feltételei vannak.

A jelzáloghitelek finanszírozási arányára vonatkozó rendelet értelmében a megvásárolni kívánt lakóingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a finanszírozható, tehát a vételár 25%-ával kell készpénzben rendelkezni. Ez 12 milliós érték esetén minimum 3 millió forint saját erőt jelent. A maximálisan felvehető lakáshitel összege függ az adós jövedelmi helyzetétől is.

A szükséges önerő hiányában van lehetőség kiegészítő ingatlanfedezet bevonására is, melynek nem kell az adós tulajdonában lennie.

A várható törlesztő részlet megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetik az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő konstrukciókat.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Külföldön dolgozom 5. éve. Van már egy hitelmentes lakásom, de szeretnék Budapesten venni egy kisebb lakást. Folyamatos bejelentett munkahelyem van, és volt is külföldi tartózkodásom alatt végig.
A kérdés, hogy az esetemben, lehetséges-e forinthitelt felvenni magyarországi lakásvásárlásra? Megközelítőleg havi 280.000 Ft, amit félre tudok tenni a kiadásaim után. 39 éves vagyok, 5 évre szeretnék hitelt, egyedülálló. Olyan 12-15 millió forintos lakásban gondolkodom. 20% önerő nem probléma.
Köszönettel!
József

Kedves József!
A leírtak alapján elvileg van lehetősége lakásvásárlási hitel felvételére külföldi munkaviszonnyal is. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a konkrét hitellehetőségekről. Hitelajánlatunkat díjmentesen elkészítjük és a teljes körű hitelügyintézést is díjmentesen vállaljuk!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x