Tisztelt Hitelnet!

Én egy 42 éves anyuka vagyok a 15 éves fiammal szeretném megvenni az első lakásomat. 8.600.000 Ft készpénzem van és egy lakáskasszám, amit 2013 márciusától fizetek (49 hónapos), havi 15.000 Ft.

Kérdésem az lenne, jár nekem a gyerekem után szocpol, használt, esetleg építésű lakásra? Ha igen, hol igényelhetném? Vagy bármilyen hitelkonstrukció, amit igénybe vehetnék?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Edit

Kedves Edit!

Használt lakás vásárlásához az állam jelenleg nem biztosít egy összegű, vissza nem térítendő támogatást, mint korábban a félszocpol vagy a fiatalok otthonteremtési támogatása. Új lakóingatlan szerzése esetén szocpol elvileg igényelhető, de jelen esetben azért nem tudja Ön kihasználni ezt a kedvezményt, mert 1 gyermek után igényelné a támogatás. A hatályos rendelkezések értelmében azonban szocpol jelenleg csak 2 - meglévő vagy vállalt - gyermek után kérhető.

Lakáshitel elérhető lehet, akár használt, akár újépítésű lakást vásárol. Mindkét esetben igényelhető államilag támogatott hitelkonstrukció. Használt lakás vásárlása esetén az állam által biztosított kamattámogatás a futamidő első 5 évében vehető igénybe. Ennek lejárata után piaci kamatozású lesz az adott lakáskölcsön. Ez azt jelenti, hogy a 6. évtől érvényes piaci kamatok alapján kerül meghatározásra a havi törlesztési kötelezettség.

Új lakás vásárlásakor nemcsak 5 éves kamattámogatású hitelkonstrukciót kínálnak a bankok, hanem 20 éves kamattámogatásút is. Ez utóbbinál az igénylő 35 éves kora felett azonban szintén legalább 2 gyermek szükséges a jogosultsághoz, ezért ez adott esetben nem elérhető. Mindezen szabályok figyelembevételével használt és új lakás vásárlása esetén tehát a piaci kamatozású lakáshitelek mellett az Otthonteremtési kamattámogatás keretében elérhető támogatott hitelek valamelyikét igényelheti. Ezek igénylési feltételeiről további információkat IDE kattintva olvashat.

A támogatott lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunkkal számolva ismerheti meg.

A rendelkezésére álló önerő elegendő lehet a lakásvásárlási hitelkérelem pozitív elbírálásához. Emellett jövedelemigazolást kell benyújtani a hiteligényléshez (legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelemről). A lakáskasszából származó megtakarítás lejárat után felhasználható a fennálló lakáshitel csökkentésére. Az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják személyre szóló, díjmentes hitelajánlat formájában. Ehhez kérjük, válaszoljon online ajánlatkérő nyomtatványunk néhány kérdésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szia!
3 gyerekes anya vagyok. Milyen hitelt kaphatok? Mert nem túl sok segítséget kapunk.
Milyen lehetőségeim vannak?

Jó napot!
Egyedülálló anya vagyok. 2 kiskorú gyermekem van.
Milyen hitelt kaphatok?

Szia!
Jelenleg körülbelül másfél milliós tartozásom van. Kisfiam 1 éves múlt, nem dolgozom.
Milyen hetelt tudnék felvenni?

41 éves egyedülálló anya vagyok, egy gyermekem van. Szeretnék saját lakást. 2 millió Ft önerő van, a fizetésem bruttó 190 ezer. Egy kis használt lakásra vennék fel hitelt.
Milyen lehetőségek vannak? Jelenleg albérletben élünk. Ha nem tudnám fizetni, a hitel öröklődik?
Köszönöm előre is a választ.
Andrea

Tisztelt szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy egyedülálló anya vagyok, 2,5 éves kisfiamat nevelem és milyen segítséget kaphatok így, hogy van ingatlanom, de a körülmények nem megfelelőek, hiszen gyesen vagyok még és lakáskorszerűsítésre szerettem volna felvenni hitelt, de nem tudom, hogy az állam ebben hogyan tudna segíteni?
Tisztelettel.
Vilma

Tisztelt szakértő.
Kérdésem az lenne egyedülállóként nevelem két kiskorú gyerekem, az idősebbikre volt élettársammal már igénybe vettük a szocpolt, de sajnos sikerült anno devizában felvenni és elbuktuk.
Egészen pontosan arra szeretnék választ kapni, hogy 39 évesen egyedülállóként mik a lehetőségeim lakásvásárlással kapcsolatban, kaphatok-e még hitelt és van-e valamilyen állami támogatás idősebbik gyermekemre vagy csak a kisebbikre?
Tisztelettel.
Veronika

Tisztelt Hitelnet!
Egyedülálló kismamaként igényelném a 10 milliós CSOK-ot. Harmadik gyermekemmel vagyok várandós. Azt szeretném megtudni, ha építeni szeretnék, igénybe vehetem-e a 10 milliós kedvezményes hitelt is, ha bruttó bérem 300.000,-/hó. Fundamentát fizetek havi 60 ezret. Egyéb hitelem nincs, adóstársat nem igazán tudnék bevonni, esetleg egy 190 ezres nettó nyugdíjjal rendelkező 64 éves nyugdíjast.
Elegendő a bérem vagy mekkora munkabér lenne megfelelő?
Köszönöm, Magdi

Élettársi kapcsolatban vagyok. Szeretnénk még a meglévő egy gyerek mellé bevállalni. Így jogosult lehetek a szocpolra?

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy tudok-e szocpolt igényelni használt lakás vásárlására egy gyermekes egyedülállóként!?
Munkám nincs, gyesen vagyok. Bankkártyámon több mint 100 ezer a forgalom havonta! Szeretnék még 2 gyereket bevállalni, így milyen lehetőségeim vannak?

Lakást szeretnék venni, egyedül vagyok és kismama vagyok jelenleg. Van jövedelmem, határozatlan idejű munkahelyem, fizetem három éve a fundamenta megtakarítást 5000 Ft-tal.
Milyen lehetőségeim vannak?