Tisztelt Hitelnet!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy használt lakást szeretnék venni. A lakás ára 5,5m Ft. Nekem van 2m Ft önerőm. Nettó keresetem 120e Ft valamint határozatlan munkaszerződésem van.

20 valamint 25 évre mennyi lenne a törlesztés különböző valutában?
Mivel ez elég hosszútávú kölcsön és tanulva a svájci frankosok esetéből, akkor forintba érdemes felvenni ezt a hitelt?
Mivel ez lenne az első lakásom a bank ezt figyelembe veszi esetleg jár valamilyen kedvezmény?

Előre is köszönöm a válaszukat.
Gábor

Kedves Gábor!

A lakáscélú jelzáloghiteleket a pénzintézetek jelenleg kizárólag forint alapon nyújtják. Lakásvásárlási hitel sem euró, sem svájci frank, illetve japán jen alapon nem érhető el a bankoknál.

A forint alapú lakásvásárlási hitelek - 20-25 évre vonatkozó - aktuális törlesztő részletének oldalunk segítségével is utána nézhet. Személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatot Szakértőink online adatlapunk kitöltése után tudnak Önnek készíteni.

Az első lakásszerzéshez kapcsolódóan a pénzintézetek nem nyújtanak kedvezményt. Ilyen jellegű támogatással kapcsolatban esetleg az illetékes önkormányzat lakásirodáján lehetne érdeklődni.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

13 milliós használt lakás vásárlásához rendelkezem 30%-os önerővel. Ebben az esetben szükség van még ingatlanfedezetre is?

Van egy kb. 10.000.000.-Ft-ot érő házam. A gyermekem megvásárolná, mindketten dolgoznak. Mennyi kölcsönt lehet igényelni, milyen törlesztőrészlet lesz, mert jön a baba. Fontos-e, hogy jövőre GYÁS-on lesz, még az idén igényelne kölcsönt.

Tisztelt Hitelnet,
4M forint hitelt szeretnék felvenni lakásvásárlás céljából, nekem van 2M forintom, ellenben nincs lakásfedezetem.
Lehet-e ilyet csinálni?
A kalkulátor 51 980 Ft havi törlesztőrészletet ad ki 10 évre, amire 10% THM-et mond. 51.980*120= 6.237.600. 6.237.600/4.000.000=1,5594. magyarán nekem kb. 55% thm jön ki. A maradék 45% milyen tétel?

Tisztelt: hitelbírák!
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy van nekem 200000 Ft-om. De van 1 lakás 700000 Ft-ért.
Milyen lehetőségem van egy gyerekkel?
Előre is köszönöm.

Segítséget szeretnék kérni: mindketten dolgozunk, mennyi hitelösszegre lehetünk jogosultak? Mennyi önerővel kell rendelkeznünk? Milyen hitelre vagyunk jogosultak?
Köszönettel:
Ibolya