Édesanyám nevén lévő házrész megvásárlására szeretnénk lakáshitelt

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Feleségemmel 32 illetve 30 évesek vagyunk, két kiskorú gyermekünk van. Családi házban élünk, melynek fél része az én nevemen, másik fele édesanyám nevén van. Szociálpolitikai kedvezményt még nem vettünk igénybe, jelenleg az édesanyám nevén lévő fél házrészt szeretnénk megvásárolni lakáshitel igénybevételével. Az ingatlan értéke körülbelül 8 millió Ft. Édesanyám az ő részét 2 millió Ft-ért akarja nekünk eladni.

Jogosultak vagyunk-e valamilyen hitelkedvezményre, Pl.: fészekrakó program?
Kérdésem az lenne, hogy mit tud ajánlani?
Károly

Kedves Károly!

Tulajdonrész kivásárlásához sem fészekrakó hitel, sem szociálpolitikai kedvezmény nem vehető igénybe. Az Édesanyja tulajdonrészének megvásárláshoz piaci kamatozási lakásvásárlási hitelt igényelhetnek. Ezt a kölcsönt a pénzintézetek forint alapon nyújtják. A hitel akár 20-30 évre is felvehető, jóllehet 2 millió forint összegű kölcsönt nem érdemes a leghosszabb futamidőre felvenni.

A lakáshitel elindításához adásvételi szerződést kellene majd kötni, melyben rögzítik a közösen kialkudott vételárat. Fedezetként a szóban forgó ingatlan elfogadható.

A várható havi törlesztő részlet megismeréséhez kérjük, tekintse meg lakáshitel kalkulátorunkat és töltse ki online adatlapunkat! Hitelszakértőink személyre szóló hitelajánlat formájában fogják tájékoztatni az aktuális kamatkondíciókról, a törlesztő részlet összegéről, valamint a hitelfelvétel járulékos költségeiről!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A lányomék szeretnék kifizetni elvált férjem részét 6.000.000. Ft.
Milyen lehetőségek vannak?
Köszönöm.

Üdv!!!
Érdeklődnék, hogy 2008-ban fészekrakó programmal vettünk lakást 6.480.000 Ft kölcsönnel, 25 évre. Meg tudná mondani, hogy ha letelt az első 5 év, mennyire fog megemelkedni a havi törlesztő részletünk?
ÜDV: Ildi


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x