Diplomás házaspár milyen lakáshitelt igényelhet?

Tisztelt Hitelnet!

Fiatal, diplomás házaspárként biztos munkahellyel és használt lakásvásárláshoz 50% önerővel rendelkezünk. Szeretnénk végre az albérletből saját lakásba költözni és bővíteni a családot, de egyenlőre ez reménytelennek tűnik. Fundamenta megtakarításunk is van ami 3 év múlva jár le.
A kérdésünk az lenne, hogy milyen formában és milyen kondíciókkal tudunk felvenni hitelt? Létezik e most állami támogatás? Ha jól tudom a fészekrakó és szocpol lehetőségeket eltörölték. Segíti a fiatalokat az állam valamilyen formában vagy a félre rakott pénzt inkább külföldi munkavállalásra és más országban való letelepedésre használjuk fel. Szerintünk sokan vannak hasonló helyzetben és választás előtt.

Üdv
Kérdést feltette: Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Köszönjük szépen megkeresését.
Használt lakás vásárlására vissza nem térítendő állami támogatás (szocpol, félszocpol) jelenleg nem igényelhető. ŰA kormány az Otthonteremtési Program 2012 részekén bevezet egy kamattámogatott lakáshitelt használt vásárlásra. A támogatás a futamidő első 5 évére szól és elég szigorú megkötései vannak. Ezzel kapcsolatban további részleteket IDE kattintva tud olvasni.

Piaci kamatozású lakáshitelek jelenleg is elérhetőek, melyek közül a legkedvezőbbek havi törlesztő részletei hitelkalkulátorunk segítségével is ki tudja számolni. Az 50 % saját erpő minden bizonnyal elegendő lesz.

Pontos ajánlatunkhoz kérem töltsék ki adatlapunkat online és tanácsadóink megkeresik a jelenleg elérhető legkedvezőbb lehetőségeket az Önök számára, természetesen teljesen díjmentesen és kötelezettségek nélkül.

További kérdése esetén állunk szíves rendelkezésére.

 


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x