A diákhitel kizáró ok lakáshitel felvételnél?

Üdvözletem!

Másfél éve dolgozom munkahelyemen, és 126 000 forint jövedelmem van. Diákhitelt törlesztek havi rendszerességgel, és szeretnék lakáshitelhez jutni. Két millió forintot tudok felmutatni saját erőként, és körülbelül 9 millió forintra lenne szükségem ahhoz, hogy megvehessen a kinézett lakást.

Elegendő-e ez az összeg ahhoz, hogy hitelt kaphassak?
Mennyiben befolyásolja ezt, ha még másfél millió forintnyi diákhitel-tartozásom van? Előfordulhat, hogy emiatt nem jutok lakáshitelhez?
Mennyi ideje fennálló munkaviszony szükséges a hitelfelvételhez?

Köszönöm tájékoztatását.
Zsuzsi

Kedves Zsuzsi!

A korábban felvett diákhitel nem jelent kizáró okot hitelfelvétel esetén, ha annak törlesztése problémamentesen történik. Egy újabb kölcsön felvételénél – legyen az akár lakás vagy egyéb célra igényelt hitel – azonban figyelembe kell vennie az adott pénzintézetnek, hogy az igénylő mekkora összeget fordít a diákhitel törlesztésére havonta. Ez a tétel csökkenti az adós szabadon felhasználható jövedelmét, ami kisebb összegű hitelfelvételt eredményezhet.

A hitelfelvételnél figyelembe kell venni az ingatlanfedezettséget is. Ha 11 millió forint a vásárolandó ingatlan forgalmi értéke, akkor arra 9 millió forint sajnos nem vehető fel. A lakás megvásárlásához az önerőt kell növelni vagy kiegészítő ingatlanfedezetet kell biztosítani.

A másfél éve fennálló munkaviszony elegendő a hiteligényléshez. Néhány pénzintézet már 3 hónapja fennálló – nem próbaidős – munkaviszony esetén is kínál hitelfelvételi lehetőséget.

Amennyiben az előírt feltételek teljesíthetők, s kíváncsi személyre szóló hitelajánlatunkhoz, kérjük töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy diákhitel törlesztése mellett lehet-e lakáscélú hitelt felvenni. Korábbi, 2014-es kérdést és választ találtam a témával kapcsolatban, de szeretném tudni, hogy azóta történt-e esetleg olyan változás, amely ezt kizárná.
Továbbá az alaptőkét a hitelhez Fundamenta Lakásmegtakarításból tudnám fedezni.
Szeretném tudni, hogy ez lehetséges-e.
Előre is köszönöm szépen a választ!

Kedves Zsu!
Diákhitel törlesztése nem zárja ki lakáshitel felvételének lehetőségét, de a jövedelemvizsgálat során figyelembe kell venni a diákhitel havi törlesztését is. Személyre szabott, díjmentes kalkulációhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt.
Az önerő fedezhető Fundamentából származó megtakarításból.

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy a kamattámogatott lakáshitel felvételénél kizáró ok a már meglévő diákhitel?

Kedves Nikoletta!
A már meglévő diákhitel nem zárja ki kamattámogatott lakáshitel felvételének lehetőségét, de a jövedelemvizsgálat során a bankok figyelembe veszik a diákhitel törlesztő részletét, amely negatívan befolyásolhatja hitelképességét.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözletem! Egy számomra nagyon fontos kérdésre szeretnék választ kérni Öntől: mekkora az esélyünk a lakáshitel igénylés pozitív elbírálásának? A párommal saját lakást akarunk vásárolni, és nagyon aggódom azon, megkapjuk-e az igényelt hitelösszeget. Az ingatlan vételára 12,1 millió forint (szerződésbe is foglaltuk), az 20% önerőként rendelkezésre áll lakástakarékban, vagyis 9,7 millió forint lakáshitelre van szükségünk. A megcélzott bank a K&H, 30 éves futamidő (korban beleférünk). A hely pedig egy elővárosi régióba tartozó város. Személyes jellemzőink: Nekem a leigazolható nettó jövedelmem 135-140 forint közötti + 5000 forint Erszébet utalvány. 10 éve dolgozom egy nagy multinál, határozatlan idős a szerződésem. A múltban mindig… Továbbiak »

Kedves Zoltán!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol további konkrét információk ismeretében Szakértőink rövid idő alatt elvégzik az előzetes hitelbírálatot és választ tudnak adni kérdésére.

Tisztelt Hitelnet!
Hasonló cipőben járok mint az előttem kérdező. Nekem is van diákhitelem, igaz most csak egy kisebb összegre, kb. 500 ezer forintra lenne szükségem. A fizetésem 165 ezer forint, ebből havonta 12 ezret fizetek a diákhitelre. Érdemes benyújtanom így a hiteligénylésem?
Köszönettel: Ildikó


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x