Jelenleg hazánkban mintegy 32 ezer olyan adós van, aki több, mint 90 napja nem fizeti és 2008. szeptembere óta 3 ezer esetben indult végrehajtás nem fizetett lakáshitel miatt, olvasható az MTI szerdai közleményében.

A kormányszóvivő kiemelte, hogy a elkövet mindent, hogy megoldást találjon a hitelesek megvédésére. Ennek köszönhetően fogadta el a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került jelzáloghitellel rendelkezők megsegítéséről szóló törvényt. A törvény értelmében a gazdasági válság miatt állásukat elvesztők vagy fizetési problémákkal küzdő, de munkahellyel rendelkezők átmeneti hitelt kérhetnek a hitelt folyósító banknál. A két éves futamidejű hitel bizonyos részére  az állam készfizető kezességet vállal.

A forint júliusi jelentős erősödése közel 1,7 millió devizahiteles adó számára jelentett enyhülés a kormányszóvivő tájékoztatása szerint.

Az ősszel leköszönő házelnök hétfőn teszi közzé javaslatát, melynek értelmében a devizahitelesek helyzetének védelmében nélkülözhetetlen intézkedések miatt kezdeményezi az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását.  Szorgalmazta azt is, hogy tegyenek lépéseket a csalások otthonainak árverezésének törvényileg is biztosított kilencvennapos felfüggesztése érdekében .

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése