Üdvözlöm Önöket!

CHF hiteltől szabadulnék! 2013.12.31.-i állás szerint tartozásom 22.688 CHF, melyet 2008-ban vettem fel. /29.700 CHF /. Tudok beletenni 1.500.000 Ft-ot, de a többit forint hitelkiváltással rendezném, de csak 3 milliót tudnék felvenni, mert ennyit ér az ingatlan. Lakástakarékom 2 éves, 2 év múlva kivehető.

Lehet alkudni a bankkal esetleges kedvezményekért? /Tőke engedmény?/
Várható esetleg 180-on végtörlesztés?
Kiutat keresek ilyen paraméterekkel. Egy kis +pénz talán még lehet segítség /2-300.000 Ft!/

Előre is köszönöm válaszukat!
Szép napot!
Ferenc

Kedves Ferenc!

Hitelkiváltó kölcsön akkor vehető fel, ha a hitelkiváltással visszafizetésre kerül a teljes fennálló tartozás. Ha az adósságrendezéshez szükséges teljes összeg nem vehető fel hitelként, akkor valóban szükség van az önerőből történő előtörlesztésre.

Az, hogy a hitelkiváltó konstrukció keretében mekkora összeghez juthat hozzá, függ a fedezetül felajánlott ingatlan értékétől és az Ön igazolt jövedelmétől. A finanszírozási arány pénzintézetenként eltérő lehet. Befolyásoló tényező az is, hogy hol található helyileg az ingatlan, illetve bankonként különböző minősítési kategóriák léteznek, ahol – jövedelemtől és ingatlanfedezettől függően – eltérő mértékű kölcsön igényelhető.

Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványukat, akkor az ügylet valamennyi részletének ismeretében Szakértőink ki tudják számolni, hogy adott esetben mennyi hitel nyújtható. A 3 millió forint összegű hitelkiváltó kölcsön után fizetendő törlesztő részletnek Ön is gyorsan és egyszerűen utánanézhet online hitelkalkulátorunk segítségével.

Lakástakarék-pénztári megtakarítás lejárat előtt nem vehető figyelembe, tehát a majdani megtakarított összeg nem játszik szerepet a hitelkiváltásban. A kölcsönök futamidő lejárata előtt történő visszafizetése esetén kedvezményeket nem biztosítanak a bankok, így tőke engedmény sem érvényesíthető. Végtörlesztéskor a fennálló tőketartozást kell megfizetni. A hátralévő futamidőre kamatot nem számítanak fel a pénzintézetek. Ellenben a részleges és teljes előtörlesztésnek egyaránt van díja. Ennek mértékét a bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza. Ennek az eredeti hitelt nyújtó banknál tud utánanézni.

Deviza alapú hitelek végtörlesztése a bank által meghatározott aktuális törlesztési árfolyamon történik. Rögzített, 180 Ft-os árfolyamon jelenleg nincs lehetőség végtörlesztésre.

Amennyiben a kalkulátor által megjelenített hitelkiváltó ajánlataink felkeltik érdeklődését, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Erste Banknál van svájci frank alapú hitelem. Szeretném teljesen kifizetni.
Kérdésem: ilyenkor kapok-e valami kedvezményt vagy a teljes összeget kéri a bank? Még egy kérdés, van-e rá mód, hogy alkudozzak a bankkal?
Köszönöm a válaszát előre is.

2006.06.09.-én felvettem 5.000.000 forint szabad felhasználású jelzáloghitelt. (CHF) Akkori törlesztő részlet – 28.090.- Ft. Futamidő – 180 hónap. Hiteldíj évi akkor – 6,74%. Eltelt 8 év, a hitelt folyamatosan fizettem, nincs elmaradásom.
Jelenleg a fennálló hitelem – 6.652.000.- Ft.
Jogos ez így?

Végtörlesztést kértem a banktól. 20.303 CHF-et írtak. Én erre 3.5 M Ft-ot ajánlottam a banknak, ok 5,1 M Ft-ot írtak, amiből a banké 4.5 M Ft, a többiről rendelkeznem kell, ki legyen az engedményezett.
Ön szerint reális-e ez az összeg? Szeretném még megkérdezni, mit jelent ez esetben az engedményezés? Magánszemély lehet-e és ha igen, mit jelent ez az ő esetében. Szeretném a fiamat jelölni az engedményezett személyére. Neki kell-e fizetnem, illetve neki kell-e valamilyen összeget fizetni akár a banknak, akar más szervnek?
Válaszát előre is köszönöm.
Zsuzsanna

Svájci frank hitelemet végtörleszteném az Erste Banknál. Milyen kedvezményt kaphatok és mit kell még kifizetni?

Érdeklődni szeretnék, hogyha most végtörleszteni akarunk, akkor a törvény szerint hány százalékot köteles elengedni az Erste Bank?
Köszönöm szépen előre is.