Devizahitel kiváltható államilag támogatott hitellel?

Nekünk egy Nyitólépés tőkefedezeti elérési életbiztosításunk van. Már négy éve vettünk fel építkezésre svájci frank hitelt. Jelenleg folyik a lakhatási kérelem. Át lehet-e váltani állami támogatású hitelre, mivel új a ház. A ház kb. 90%-os, tehát még lehet rá költeni bőven. A bank szerint 12 millióval lehet kiváltani a hitelünket. Ha megvan a használatba vétel, 35 milliót ér a ház. A ház tulajdonjoga 1/2-1/2 arányba van megosztva. A felét megvehetem állami támogatással, amivel végtörleszthetnék?
Köszönettel: egy devizaadós

Kedves Devizaadós!

Amíg nincs használatbavételi engedély az ingatlanra,  addig sajnos nem vehető fel rá adósságrendező hitel. A lakhatási engedély megszerzése után van lehetőség hitelkiváltó kölcsön igénylésére, de államilag támogatott hitel ekkor sem adható. Erre  még akkor sincs lehetőség, ha új építésű lakóházról van szó.

Tulajdonrész kivásárlásra vehető fel lakáshitel, de szintén nem állami kamattámogatású, hanem piaci kamatozású. Tulajdonrész megvásárlása esetén azonban számolni kell a lakásszerzés után fizetendő illetékkel is.

Ha szeretné megismerni a tulajdonrész kivásárlásra vagy hitelkiváltásra felvehető hiteleket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az lenne a kérdésem, hogy 2011. december 31-ig egy időben bejelenthető-e a végtörlesztési szándék és ugyanakkor benyújtható-e az árfolyam rögzítési kérelem is? Vagy a kettő, – egyszerre – kizárja ezt a lehetőséget? Tegyük fel, ha a végtörlesztési lehetőség mégsem jönne össze, nem teljesülne valami okból kifolyólag, legalább maradna az árfolyamrögzítés lehetősége. Habár, a logika alapján mindkettő csupán, – egyenlőre – a bank felé az adós szándéknyilatkozata, kérése, jelzése, de, nem biztos, hogy a feltételek miatt teljesülhet. Így nem maradna le netán mindkettőről a hiteladós, merthogy csak egyik lehetőséget vette igénybe, mert tutira bízott a másikban. Erről sehol nem találtam ezidáig,… Továbbiak »


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x