Régebben felvett devizahitelt szeretne kiváltani? Magasak a havi részletei és csökkenteni szeretné kiadásait? Alacsonyabb havi törlesztő részleteket szeretne elérni? Mivel néhány évvel ezelőtt a legkedvezőbb hitellehetőséget a deviza alapú konstrukciók jelentették a hitelfelvevők számára, ezért most sokakban merül fel ugyanaz a kérdés: célszerű lenne-e kiváltani a svájci frank, euró vagy japán jen alapon felvett kölcsönt?

Mire ügyeljünk deviza alapú hiteleink kiváltásakor?

A legfontosabb, amit ilyenkor nem szabad elfelejteni, hogy az árfolyam emelkedése nem csak a törlesztő részlet összegét, hanem bizony a fennálló tartozás forintban kifejezett összegét is jelentős mértékben megemeli.

Ezért elsőként célszerű a hitelt folyósító pénzintézetnél megkérdezni a fennálló tőketartozás pontos nagyságát. Amennyiben azonban a folyósításkor érvényes árfolyamnál a jelenlegi árfolyam magasabb, akkor nem érdemes kiváltani devizahitelünket, mert az árfolyamveszteséget ilyenkor azonnal realizáljuk.

Deviza alapú hitel kiváltásakor elsőként azt kell tudni, hogy mennyi a fennálló tartozás összege, vagyis mennyi hitelt kell felvenni az előző kiváltásához. Ez korántsem egyszerű kérdés, mivel deviza alapú hitel lévén nemcsak azt kell megnézni, hogy mennyi a tőketartozás nagysága, hanem azt is, hogy mennyi az adott deviza árfolyama. Hitelkiváltáskor ugyanis a forintosítás az érvényes devizaárfolyamok alapján történik. Így könnyen előfordulhat, hogy a hitelkiváltáshoz nagyobb összeget kell felvenni, mint amennyit annak idején kaptunk. Ne felejtsük tehát el, hogy a hitelkiváltással azonnali árfolyamveszteséget szenvedhetünk el. Ez akkor áll fenn, ha a deviza alapú kölcsön felvételekor érvényes árfolyam kisebb volt a jelenleginél. Az árfolyamveszteség nagysága attól függ, hogy mennyi a két árfolyam – folyósításkori és aktuális – közötti különbség.

Hitelkiváltás esetén a legfontosabb előírás, hogy a pénzintézetek csak olyan hitelt váltanak ki, melynek törlesztése szerződésszerűen történt és az adós nem rendelkezik lejárt tartozással.

Számszerűsítjük Önnek az elérhető megtakarítást:

A visszafizetendő összeg ismeretében online Hitelszámolónk segítségével gyors kalkuláció végezhető. A bankpiaci legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsöneinek aktuális törlesztő részletét megismerve kiderül, hogy a hitelkiváltással mekkora csökkenés érhető el a havi törlesztésben.

A deviza alapú hitelek kiváltása jelenleg forint és euró alapon történhet. Az euró alapú hitelkiváltó kölcsönök kamata némileg kedvezőbb jelenleg, de fennáll az árfolyamkockázat veszélye. Forint alapon történő hitelkiváltással az árfolyam ingadozás veszélyétől megszabadulhatunk.

Amennyiben a deviza alapú hitelek kiváltásával kapcsolatban további információkra lenne szüksége, kérdezze online Szakértőinknek!

Holnapunkon található kalkulátor segítségével megmutatjuk, hogyan alakulnának hitelének havi törlesztő részletei a jelenleg elérhető legkedvezőbb hitelkondíciók segítségével. Kalkulátorunkat naponta frissítjük, így mindig az elérhető legkedvezőbb lehetőséget mutatja devizanemenként.

Adja meg a felvenni kívánt hitel összegét, válasszon hitelcélt és futamidőt. A kapott táblázatban kiszámoljuk Önnek, hogyan alakulnának hitelének havi részletei a kívánt futamidő alatt devizanemenként. A kapott összegek természetesen nem minősülnek ajánlatnak, csak a tájékoztatás célját szolgálják. Egyedi, személyre szóló pontos ajánlatunkért kérjük töltse ki adatlapunkat is kollégáink megkeresik Önnek az elérhető legkedvezőbb hitelkondíciókat díjmentesen, kötelezettségek nélkül.

Ha azokra a konkrét hitelkiváltó konstrukciókra kíváncsi, melyek az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelőek, akkor küldje el ajánlatkérését, s Tanácsadóink ingyenes hitelajánlatban fogják tájékoztatni az elérhető kölcsönökről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kérem szíves tájékoztatását, hogy jelenleg még tudnám-e forinthitelre átváltani svájci frank alapú jelzáloghitelemet. A hitelt 2008-ban vettem fel 20 éves futamidőre, akkor kb. 3.500.000,- Ft értékű svájci frankban. Bankunk infója alapján még kb. ugyanennyi a fennálló forintbani tartozás, gondolom a jelenlegi árfolyam szerint!
Várom egyben köszönöm mielőbbi javaslatát.

Üdv!
Svájci frankos hitelemet szeretném forintos hitellel kiváltani. Ha nem várom meg a törvényben elfogadott 256 Ft körüli rögzített árfolyamon történő átváltást, hanem most (2015. január 26-án) akarom forint alapú hitellel kiváltani (végtörleszteni) a frankos hitelt, akkor milyen árfolyamon zárják le a jelenlegi hitelemet?

2008ban 5 millio ft lakáscélú jelzáloghitelt vettünk fel japán jenben, a banki értesítést szerint jelenleg 3.612.421,14 jpy a tartozásunk. Mi a legésszerűbb teendő ? Átváltható e forintra ez a hitel

Azt szeretném megkérdezni, hogy gépjárműhitel rendezés céljából is fel lehet-e venni illetve ki lehet-e váltani a deviza alapú hitelt?
Másik kérdésem, az lenne, hogy telek is lehet-e fedezet?

Köszönettel: Mendlerné

2007 júliusában felvett szabadon felhasználható ingatlan fedezetes svájci frankban felvett hitelemet szeretném kiváltani forint hitelre.Kérném segítségüket,és egyben köszönöm is.