Devizahitel forintosítása kamattámogatással

Arról a tudomásom szerint törvénybe iktatott (2011. december) lehetőségről érdeklődöm, mely szerint 2011. szeptemberében már 90 napot meghaladó fizetési késedelembe esett chf alapú hitel Ft hitelre váltható 25% elengedése mellett.

Lakáskasszás chf alapú hitelem van, így tőkét nem, csak kamatot és kezelési költséget fizetem. Tudomásom szerint március 15-ig lehet kérni az átváltást, ezért közel a határidő, de február végén a bankfiókban még nem volt végrehajtási eligazítás.

Mi a jelenlegi helyzet ez ügyben?
János

Kedves János!

Az Otthonteremtési Program keretében deviza alapú kölcsön kiváltására felvett hitel kamatainak megfizetéséhez igénybe vehető kamattámogatást szabályozó kormányrendelet 2011. december 29-én valóban kihirdetésre került a Magyar Közlönyben, ám a hatálybalépés eddig még nem történt meg.

A vonatkozó rendelet ugyanis csak az Európai Bizottság jóváhagyását követő 15. napon lép életbe. Mivel az Európai Bizottság döntése még nem született meg, ezért ez a lehetőség még nem érhető el a hitelintézeteknél.

A kihirdetett feltételek szerint azonban Otthonteremtési kamattámogatás nem nyújtható a lakástakarék-pénztárakról szóló törvény szerint megkötött lakás-előtakarékossági szerződés alapján folyósított lakáskölcsönre és áthidaló kölcsönre.

A konstrukció további igénylési feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x