Deviza alapú hitellel terhelt lakást szeretnénk megvenni hitelátvállalással

Tisztelt Cím!

Szeretnénk egy házat venni, melyet svájci frank alapú devizahitel terhel az FHB banknál, melynek jelen tartozása 19 501,91 CHF. A hitel 2006-ban lett felvéve és 2026-ig tart, s ezzel egyidejűleg Fundamenta lakáskassza (államilag támogatott) is lett rá kötve.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan kerülhetne a nevünkre az ingatlan, mivel eladjuk egy ingatlanunk és ahhoz, hogy adóznunk ne kelljen vennünk kell egy másik házat. Ezenkívül a Fundamenta eddig belefizetett összege belefordulna-e a hitelbe, mivel mi nem szeretnénk tovább fizetni?
Az befolyásol-e valamit, hogy 10 hónapos babánk van, én gyeden vagyok, munkaviszonyom ez idő alatt megszűnt, férjem közalkalmazott?
Mi a menete ennek a fajta hitelátvállalásnak, egyáltalán lehetséges-e önök szerint ebben az esetben?

Ezenkívül az eladó készpénzt is szeretne kapni (4 m HUF), azon túl, hogy átvállaljuk a hitelt. Ez hogyan lehetséges, ha önerőből nem tudunk neki fizetni azonnal?(tehát van lehetőség nagyobb banki kölcsönre, abból levennék a hitel összeget, a fennmaradót meg az eladó kapja meg)?

Változna-e a hitel havi összege számunkra vagy ez attól függ mennyi a férjem jövedelme?
Ilyen esetben új szerződést kötnek, új feltételekkel és munkáltatói igazolással kell igazolni férjem jövedelmét?
És még egy kérdés, hogy mindezért a folyamatért kell-e fizetni a bank felé s ha igen, az kit terhel?

Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!
Csilla

Kedves Csilla!

Hitellel terhelt lakás vásárlása esetén az ingatlant terhelő kölcsön átvállalására nincsen lehetőség. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a hitelfolyósító bank – ezúttal az FHB – kiad egy hivatalos igazolást a fennálló tartozásról. Amennyiben Önök a vételárat önerőből és hitelből kívánják kiegyenlíteni, akkor az eladó az átadott önerőből tehermentesítheti a lakást. Ha az átadott saját erő nem fedezi a fennálló tartozást, akkor az Önök által felvett hitelből a hitelfolyósító bank a szükséges összeget átutalja az FHB Banknak, az eladók pedig a kölcsön végtörlesztése után fennmaradó összeget kapják meg. Mindezt adásvételi szerződésben rögzítik.

Az Önök hitelfelvételét hitelbírálat előzi meg, melyhez munkáltatói igazolás szükséges. A férje jövedelme mellett figyelembe vehető az Ön gyedből származó jövedelme akkor is, ha időközben a munkaviszonya megszűnt. A maximálisan nyújtható hitel összegét nagyban befolyásolja a háztartás igazolt jövedelme.

Használt lakóingatlan vásárlásához szocpolt sajnos nem tudnak igénybe venni.

Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló lakáshitel ajánlatot kérhet, melyből tájékozódhat a várható havi törlesztő részlet összegéről, az aktuális kamatkondíciókról és a hitelfelvétel járulékos költségeiről, melyek a hitelfelvevőt terhelik. (értékbecslés, közjegyzői okirat elkészítésének díja, földhivatali költségek, folyósítási jutalék)


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet !
Eladásra kerülő ingatlannak 1/8-ad-a az enyém, de az ingatlanra bejegyzett tartozásomnak csak a felét fedezné. A földhivataltól megkértük a törlést, akkor a fennmaradó összeget behajthatja a földhivatal köztartozásként a végrehajtóval karöltve?

Kedves Zsuzsanna!
A fennmaradó tartozást a jelzálogjogosult felé kell megfizetnie.

Tisztelt Címzett!
Szeretném a házam eladni, melyet svájci frank alapú devizahitel terhel az FHB banknál. Egy kis faluban vettem még meg a házat 2008 Nyarán és 2011-ig fizettem is, de mivel elköltöztem családi okok miatt, ezért ott kellett hagynom a lakást!
Kérdésem az lenne, hogy át lehet-e vállalni kölcsönt és hogyan kerülhetne a nevére annak a személynek, aki szeretné tőlem megvásárolni, hogy adóznom ne kelljen?
Előre is köszönöm válaszukat.

Tisztelt Uram/Hölgyem!
Szándékomban áll egy osztrák hitellel terhelt házat megvenni, de sajnos nem tudok semmit erről a ház alapú jelzálogról. Fontos lenne tudnom, mire kell ügyelni, rákérdezni a tulajdonostól ez ügyben. Hogyan működik, mik a feltételei a hitelátvállalásnak, hogy szokták fizetni, milyen módon?


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x