Deviza alapú építési hitel előtörlestése lakástakarékpénztári megtakarítással?

Szeretném forinthitellel kiváltott, eredetileg lakás építésére felvett deviza alapú hitelemet előtörleszteni a már 4 éve fizetett lakástakarék pénztári megtakarításomból úgy, hogy ne vesszen el az állami támogatás.

A Fundamentánál dolgozó személyi bankár arról tájékoztatott, hogy ez lehetséges a 2012. március 18-án a kormány által meghozott rendelet módosítása alapján. A bankár konkrét rendeletről tájékoztatni nem tudott, weboldal megnevezését sem eszközölte, csupán annyit mondott, vigyük a Fundamentához az eredeti, devizahitelünk szerződését és a jelenlegi forinthitelünkét is, és ez alapján elfogadják, ha a CIB Bank – mindkét hitelünket tőlük vettük fel – igazolást ad a megtörtént előtörlesztésről.

A CIB arról tájékoztatott 2012. május 03-án, hogy el fogjuk veszíteni az állami támogatást!

Kinek van igaza, kinek higgyünk?
Tudnak-e konkrét határozatról, amelyre mind a Fundamentánál, mind a CIB-nél hivatkozhatok??

Segítségüket előre is köszönöm:
Tisztelettel:
Kata

Kedves Kata!

A Fundamenta lakástakarék pénztári megtakarításokat illetően nem vagyunk illetékesek. A megtakarítás felhasználását illetően véleményünk szerint a Fundamentánál kaphat pontos tájékoztatást. Javasoljuk tehát a Fundamenta újbóli megkeresését!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
7 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kérdésem lenne: milyen állami támogatást tudnák kapni rá, testvéremmel közös ingatlan, teraszon át fúj a szél, konyha nincs, fűtés, fürdő elavult. Én gondozásból élek, havi 27.000 Ft-ból. Testvérem külföldön lakik, de általában nincs munkája.

Érdekelne felmondott jelzáloghitelt más banknál kilehet váltani?

Saját családi házunk van Budapesten és szeretnénk a tetőt megcsináltatni, mert beázik, valamint a nyílászárók cseréjét, rossz állapotban vannak, valamint a szigetelést. Nyugdíjasok vagyunk.
Kérdésem: hogyan tudnám igénybe venni a vissza nem térítendő támogatást? Készpénzünk nincs. Kérném legyen szíves tanácsot adni.
Köszönettel: S. Béláné

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a 2006-ban felvett hitelem után járt volna adókedvezmény? A hitelszerződés szerint a hitelcél: hitelkiváltás és lakáskorszerűsítés. A földhivatal viszont lakáscélúként jegyezte be a bank jelzálogjogát.
Ha járt volna érvényesíthetem még?
Köszönöm válaszát!


7
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x