Tisztelt Hitelszakértő!

A kálváriánkat nem tudnám leírni teljes terjedelmében, kevés lenne rá a felület…
2016-ban kezdtünk építkezni takarékszövetkezettel, nagyon rögös az egész ügymenet, sok-sok félrevezetéssel, anyagi és érzelmi kárral egyaránt. 2018-ban az utolsó megállapított becslésük 95% volt.

A házunk felépült, az utolsó részfolyósítást várnánk. Szerződésünk szerint a feltételeink:
– Az épület felépítéséről szóló hatósági bizonyítvány (ami 2019-ben bemutatásra került)
– Érvényes lakásbiztosítás bemutatása (szintén 2019-ben bemutatásra került)
– A ráépítéssel szerzett tulajdoni illetőség tárgyában kötött szerződés bemutatása
-Tulajdoni hányad 50-50% igazolása legalább széljegyes tulajdoni lappal (a széljegy március 2-án bejegyzésre került).

Az építési munkák befejezési határideje 2019. december 11. Ezen kívül olvasatunk szerint nem szerepel megjelölt időpont a fennmaradó 10% folyósítására. Csak a fent felsorolt dokumentumok megléte és bemutatása a folyósítás feltétele.

Ennek ellenére az összeolvadás után jelenleg a bank nem hajlandó kiutalni a fennmaradó összeget, amíg nem történik még egy értékbecslés, ami megállapítja a 100% készültséget és nem történik szerződésmódosítás (kérelem benyújtása) arról, hogy kérjük a rendelkezésre tartási időszak meghosszabbítását.

Ha a szerződésünk nem tartalmazza a kért további feltételeket, akkor mi alapján követelik még is? A helyi fiók ahol az ügymenetünket indítottuk is azt állítja, hogy mindennek eleget tettünk, de a központ mégsem hajlandó utalni.

Hová fordulhatunk segítségért?

Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv.
Bogi

Kedves Bogi!

Véleményünk szerint a kölcsön és a CSOK utolsó részfolyósításához azon feltételek teljesítését kérheti a pénzintézet, melyek az aláírt szerződéseikben szerepelnek. Azt, hogy a takarékszövetkezetek összeolvadásából adódó változás érintheti-e, illetve, ha igen, mennyiben érintheti az adott esetet, sajnos nem tudjuk megítélni, mert jogi ügyekben nem vagyunk illetékesek.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A kölcsönfolyósítással kapcsolatos esetleges panasszal az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhatnak. A gyermekek után járó vissza nem térítendő támogatás nyújtásával kapcsolatos panaszok kezelése a kincstár hatásköre. Ez ügyben a területileg illetékes járási hivatal családtámogatási osztályát kereshetik meg.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése