Tisztelt Szakértő!

Meglévő ingatlanunkat el szeretnénk adni. Közben máshol szeretnénk házat vásárolni, amit ki is néztünk. Van egy kiskorú gyermekünk, kire szeretnénk kihasználni a CSOK-ot. Sajnos a kinézett ház árát nem fedezi a CSOK, ezért hitelhez kényszerülünk.

A kérdéseim a következők:
- Van-e olyan hitel, ami kimondottan CSOK mellett kedvezőbb kamatozású, mint bár melyik hitel?
- Ha igen, melyik banknál lehetséges?
- Esetleg Ön mit tud nekünk ajánlani?
- A meglévő ingatlanunkat ha sikerül eladni, annak összegét azonnali hatállyal beletörleszthetjük-e az új ház CSOK melletti hitelünkbe úgy, hogy azért a bank
nem számol fel nekünk semmilyen költséget?

Válaszát előre is köszönjük.
Tisztelettel: Attila

Kedves Attila!

A CSOK mellé igényelhető kedvező kamatozású (3%) államilag támogatott lakáshitel kizárólag új építésű lakóingatlan vásárlása vagy építése esetén vehető igénybe. Ezt a típusú, állami kamattámogatású lakáshitel tehát sajnos nem igényelhető használt lakás vásárlása esetén.

Vannak azonban olyan kedvező kamatozású államilag támogatott és piaci kamatú lakásvásárlási hitelek is, melyek használt lakás vásárlása esetén elérhetők. Az állami kamattámogatású lakáshitelekről további részleteket IDE kattintva olvashatnak. A piaci kamatozású lakáshiteleken belül normál és minősített fogyasztóbarát konstrukcióban egyaránt igényelhető lakáshitel. Ez utóbbiról részletes leíráat IDE kattintva érhető el.

A piaci kamatozású lakáshitelek többféle kamatperiódussal érhetők el, vagyis 5, 10, 15 vagy akár 20 évre is fixálható a kamat. Adott kamatperióduson belül tehát a törlesztő részlet összege állandó. A jelenleg elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelek törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak.

Amennyiben meglévő ingatlanukat a hitelfelvételt követően sikerül értékesíteni, akkor az abból származó bevételt a lakáshitel előtörlesztésére fordíthatják. Az előtörlesztésnek azonban van díja, melynek mértékét az egyes bankok aktuális hirdetménye tartalmazza. Minősített fogyasztóbarát lakáshitel esetén az előtörlesztési díj mértéke nem haladhatja meg az 1%-ot. 5 millió forintos előtörlesztés esetén tehát az előtörlesztési díj 50.000 Ft.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatót az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókról. Ehhez elsőként online adatlapunkat kellene kitölteni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése