Tisztelt Szakértő!

Egyedülálló édesanya vagyok. Van egy másfél éves gyermekem és állapotos vagyok a kis tesóval. A nagyobbik, nem lesz két éves, mire megszületik a pici.
A ház 3,6 millió forintba kerül, ebből 1,5 millió önerő van, így 2,1 millió forintos hitelre lenne szükségem.

Ön szerint mennyi lehetőségem van?

A nagyobbik gyermekemre, még gyedet (2 éves koráig), családit, kapok, ami kb. 80 ezer Ft. A picire szintén jár a csed, gyed (2 évig), gyes-t fogok kapni, illetve dupla családit is mellé. Az apa tartás díja: 50 ezer Ft.

Mivel jelen helyzetben albérletben élünk, így a hitelt is fizetni tudnám. Amint a gyerekek megnőnek, vissza is megyek dolgozni. Jelenlegi munkahellyel rendelkezem, onnan jöttem el szülni, ahol minimálbért kerestem, de két szakmával sokkal jobb állást is tudok találni. Ez lenne az egyetlen lehetőségünk, hogy tovább léphessünk az albérlet fogságából.

A csokot tudtommal nem tudom igénybe venni erre a házra, mert nincs fürdőszoba, viszont teljesen jó állapotú, festés, fürdő kialakítása után lakható. Központi fűtés is található benne. 2 szoba, konyha, nappali, kamra, összesen 85 m2.

Köszönöm.
Zsanett

Kedves Zsanett!

A családtámogatási juttatások - úgy mint gyed, csed, családi pótlék - önálló jövedelemként nem, csak kiegészítő jövedelemként vehetők figyelembe hitelfelvétel során. A gyermektartási díj kiegészítő jövedelemként sem számítható be. Ez azt jelenti, hogy önmagában ezekkel a jövedelmekkel sajnos nem tud hitelt felvenni egyik pénzintézetnél sem. A hitelfelvételhez mindenképpen megfelelő jövedelemmel rendelkező - pénzintézettől függően - adós vagy adóstárs bevonására lenne szükség, aki általában csak közeli hozzátartozó lehet. Amennyiben ez megoldható, kérjük töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni Önnek, többek között az így elérhető lakáshitel összegéről.

CSOK valóban csak olyan lakóingatlan vásárlásához igényelhető, amely rendelkezik fürdőhelyiséggel. Ennek hiányában a támogatás adott ingatlan esetében sajnos nem érvényesíthető.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Hát igen, az egyedül állóanyáknak nem jár semmi se!