Tisztelt Szakértő!

A kérdésem a következő lenne! Jövő júniusban szeretnénk családi házat venni pest megyében (első lakásunk). Szeretnénk gyermeket és az lenne a kérdésem, hogy ha én táppénzen leszek a baba születése előtt, akkor vesszük fel a kölcsönt kaphatunk- e rá kölcsönt?
12000000 Ft- ig nézünk házat.

A párom nettó 95 000 keres, én meg akkor táppénzen lennék, közalkalmazott vagyok kórházban dolgozok. 1 éve dolgozunk.

Válaszát előre is köszönöm!

Viki
Kérdést feltette: Viki

Kedves Viki!

Jövedelmét táppénz esetén a pénzintézetek sajnos nem tudják figyelembe venni a hitelbírálat során. Ez nem jelenti azonban azt, hogy párjával együtt ne lennének hitelképesek. Mivel párja több mint három hónapos munkaviszonnyal, s a minimálbér összegét meghaladó jövedelemmel rendelkezik, adósként ő igényelheti a lakáskölcsönt.

Ha aktuálissá válik a lakásvásárlás, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a bankpiac legkedvezőbb lakáshitel konstrukcióit.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot.
Falusi Csok támogatást szeretnénk igénybe venni a párommal hitel nélkül. Terhes táppénzen vagyok, veszélyeztetett terhesség.
Az lenne a kérdésem, hogy elfogadja-e a bank a Tb jogviszonyom?
Köszönöm a választ!

Kedves Hitelnet!
Azután szeretnék érdeklődni, hogy a lakáshitelnél elfogadják-e a bankok a terhes táppénz mint jövedelmet.
Válaszukat előre is köszönöm.
Blanka

Tisztelt Hitelnet!
Babaváró támogatás igénylését indítottuk el a férjemmel. Közben kiderült, hogy koraterhességem egy picit zűrösebb, ezért pár hétig veszélyeztett terhesként táppénzen kell lennem, de utána persze megyek vissza dolgozni. Mindkettőnknek megvan a megfelelő idejű tb jogviszonya, férjem átlagos havi fizetése nettó 270.000 Ft az ezt megelőző 3 hónapban, én 133.000 Ft-ot keresek havonta.
Kérdésem az, hogy az ideiglenes táppénz miatt lehetséges-e, hogy nem kapjuk meg a teljes igényelt összeget (10 millió)? Lakásvásárlás előtt állunk, a szerződés aláírása után a CSOK+ 10 millió Ft kamattámogatott hitelt is szeretnénk megigényelni. Ezt hogyan befolyásolhatja a táppénz? Még ebben a hónapban lezajlik nagyjából minden, így a munkáltatóimon még a teljes fizetésem látszik.

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg vállalkozóként vagyok táppénzen és 2. gyermekemet várom. Egyedülállóként van lehetőségem hitelfelvételre lakásvásárlás céljából? Ha így nem, esetleg adóstárs bevonásával?
Köszönöm válaszukat.
Dóra

Ha rendelkezem munkáltatói igazolással, ami 30 napig érvényes és kezdjük a hiteligénylést, közbe el kell menjek a terhességem miatt táppénzre. Az befolyásolja az elbírálást? Vagy ha már megvan az igazolás, már csak azt veszik alapul?