Tisztelt Hitelnet!

Elvált szülők gyermeke vagyok, segíteni ezért anyagilag nem tud édesanyám. Jelenleg albérletben lakom Budapesten, itt végeztem a főiskolát és itt is dolgozom 5 éve. Munkaviszonyom határozott idejű, mert EU-s vonalon dolgozom. 600 négyszögöl kert van a tulajdonunkban Nyíregyházán, melyet eladni nem tudunk. A mostani budapesti albiba 60 ezer Ft-ot fizetek rezsivel együtt, ez egy hiteltörlesztő részletnek is megfelel. Fundamenta lakáskasszával is rendelkezem, ez már most fog lejárni, igaz alacsony összeggel tudtam takarékoskodni, de van.

Kérem, ha van valami elfogadható lehetőség legyen kedves tájékoztatni felőle.

Tisztelettel: az érdeklődő édesanyja. L.
Imréné

Kedves Asszonyom!

A lejárt Fundamenta lakáskasszából származó megtakarítás állami támogatással és betéti kamatokkal növelt összegét önerőként figyelembe tudják venni a pénzintézetek. Lakásvásárlási hitel felvételének lehetőségét nagyban befolyásolja a Fundamentából rendelkezésre álló összeg.

Jogszabály rendelkezik arról, hogy az ingatlanra felvett hitel összege az adott ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-áig terjedhet. Ez a banki finanszírozásnak tehát a felső határa.

Azt, hogy a ténylegesen adható lakáshitel összege mennyi lehet, függ a megvásárolni kívánt lakás értékétől, területi elhelyezkedésétől (településtípus), állapotától, valamint a lakásvásárló jövedelmi helyzetétől. Az anyagi helyzet vizsgálata során az igazolt jövedelem mellett a rendszeres havi kiadások is számítanak. Adott esetben az albérlet költségével természetesen nem kellene számolni, hiszen az a lakásvásárlást követően megszűnne.

Fenti adatok ismeretében Tanácsadóink előzetes hitelminősítést tudnak végezni, melyből kiderül, hogy adott önerővel megvalósulhat-e a lakásvásárlás, s ha igen, milyen értékű lakás érhető el. A szükséges adatokat online űrlapunk rövid kérdéseire válaszolva küldheti el.

5 éves munkaviszony megléte esetén a lakásvásárlási hitel felvétele határozott időre szóló munkaszerződés esetén is megoldható.

Amennyiben az előzetes kalkuláció alapján a Fundamenta segítségével megtakarított összeg nem elég a lakáshitel felvételéhez, akkor plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthetne még megoldást. A fent említett kert sajnos nem vonható be kiegészítő ingatlanként, de ha a családtagok valamelyikének tulajdonában van fedezetként felajánlható lakóingatlan, üdülő vagy nyaraló, úgy az is bevonható a tulajdonosok hozzájárulásával.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése