6 éve vettem fel svájci frank alapú jelzáloghitelemet, melyet szeretnék forintban törleszteni tovább, de 180 forintos árfolyamon még 9 évig. Eddig tart még a futamidő. Ez lehetséges-e?
Barbara

Kedves Barbara!

Ha CHF hitelét lakóingatlanra jegyezték be, s a folyósításkor érvényes árfolyam nem volt több 180 Ft-nál, akkor akár forinthitel felvételével is végtörlesztheti a kölcsönt 180 Ft-os árfolyamon. Ehhez azonban sajnos nem tudunk Önnek hitelajánlatot adni, mert a vonatkozó törvény kizárja a hitelközvetítőket a kedvezményes végtörlesztés lebonyolításából.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
44.400 CHF (kb. 8 millió Ft) hitelem kiváltására keresek megoldást. 15 évre vennék fel hitelt, jelenleg a saját és a szüleim ingatlanára van terhelve. (Saját lakás kb. 7 milliót ér, szülőké kb. 22 milliót). Szeretném megkérdezni milyen lehetőségeket tudnának ajánlani és milyen feltételekkel?
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Kata

Jelenleg 80.000.- forintot fizetünk svájci frank alapú lakáshitelünkre, amit 15 évig kellene még fizetni. A bank olyan feltétellel adna forinthitelt, hogy be kellene fizetni egymillió háromszázezer forintot, és a fennmaradó összegre adná a hitelt, ami 55 ezer forintos havi törlesztésre módosulna. Kérdésem annyi lenne, hogy ez milyen kockázattal járna, a forint gyengülése milyen hatással lenne a forinthitelre, mennyit emelkedhet a havi törlesztés? És kérhet-e a bank hitelbírálati díjat?
Előre is köszönöm!

Érdeklődni szeretnék milyen kedvező kamatozású hitelt tudna ajánlani a svájci frankban felvett lakásvásárlási hitelem kiváltásához. Saját nevemen van az ingatlan, 110.000.- Ft bejelentett bérrel rendelkezem, vállalkozóként dolgozom. Hiteltörlesztés elmaradásom nincs. 3.500.000.- Ft összegű hitelre lenne szükségem. A fix árfolyamon történő végtörlesztés lehetőségét szeretném igénybe venni, melyhez máshonnan szeretnék hitelt felvenni, forint alapút.
Várom válaszát.
Üdvözlettel, Judit