Tisztelt Hitelnet!

CHF hitellel ingatlant vettünk, befektetésnek, hogy majd a 4 gyerekünknek lehet belőle tovább lépni. 25 millió volt, befizettünk 13-14-et, jelenleg 38. Akkor a 180 ezer forintos részletet még tudtam fizetni, most már ez 300.

Szerencsére mindenki dolgozik már, így még most is fizetjük, de tönkre tettem a gyerekeim jövőjét. Eladni nem lehet ennyiért. Megszabadulnék tőle, de nem tudok. Ha a bank viszi potom pénzért, akkor még mindig viszik a fizetésünk 50 és 30 %-át életünk végéig. Ráadásul nem tudom, hogy a tartozás örökölhető? Ha történik velem valami, a 4 gyereknek kell tovább fizetni?

Tud valami megoldást ajánlani?
Köszönettel.
Erika

Kedves Erika!

Elvileg hiteltartozás is örökölhető. Az örökhagyó tartozásáért az örökösök az örökrészük értékének erejéig felelnek. Ilyen jellegű kérdések megválaszolásában azonban nem vagyunk illetékesek. Bővebb tájékoztatásért hagyatéki eljárásokkal foglalkozó jogi szakértőt kellene megkérdezni.

CHF hitelük havi törlesztő részletének csökkentésére megoldás lehet a hitelkiváltás. Az, hogy érdemes-e a kölcsönt forint alapú hitellel kiváltani, több tényezőtől is függ. A fennálló tőketartozás összegének ismeretében megtudhatjuk, hogy a jelenlegi árfolyam mellett mennyi forint alapú hitelt kellene felvenni az adósságrendezéshez. Ha lényegesen magasabb a mostani árfolyam a folyósításkor érvényes CHF árfolyamnál, akkor a hitelkiváltással azonnali, nagy mértékű árfolyamveszteség realizálható, tehát nem biztos, hogy érdemes e mellett dönteni.

A forint alapú hitelkiváltó kölcsönök havi törlesztő részletét, kamatkondícióit és a hitelkiváltás járulékos költségeit megismerve, könnyen eldönthető, hogy jobban járnak-e azzal, ha kiváltják svájci frank kölcsönüket. Ahhoz, hogy személyre szóló hitelajánlatot tudjunk Önöknek készíteni, további információk megadása szükséges, például: jövedelmi helyzet, ingatlan területi elhelyezkedése, stb. Ezen adatokat online nyomtatványuk kitöltésével küldheti el. Mindezek ismeretében Szakértőink díjmentes hitelajánlat formájában ismertetni fogják a hitelkiváltási lehetőségeket!

Készséggel állunk rendelkezésükre további kérdés esetén is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az OTB- ben vettük fel 5 éve lakáshitelünket, 25 évre 4,7 milliót! Most lejárt az 5 év kedvezményes időszak, és felemelték a svájci frank miatt 70 ezerre. Ezért szeretnénk kiváltani forint alapúra a hitelünket, mert ilyen magas összeget nem tudunk fizetni 3 gyermek mellett.

Tisztelt Hitelnet!
Svájci frank alapú hitelünk van. Próbálkoztunk az árfolyamrögzítéssel, de végül nem vágtunk bele, mert nem jelentett volna végleges és kedvező megoldást.
Arra gondoltunk a feleségemmel, ha lenne olyan hitel, amivel ki tudnánk váltani CHF kölcsönünket és ezáltal csökkenne a havi törlesztő részletünk, akkor azt igénybe vennénk. Ehhez kérném a segítségüket. Mi az első lépés?
Válaszukat várva,
Tisztelettel: Antal