Tisztelt Tanácsadó!

Svájci frank alapú hitelt vettem fel gépkocsi vásárlására két éve. Az árfolyam változása miatt a törlesztő részletem a duplájára emelkedett. Tudomásom szerint az árfolyamgát nem vonatkozik a gépkocsikra. A korábban felvett hitelem milyen formában váltható ki?

Létezik-e olyan megoldás ami biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszi a pénzforgalom alakulását? Részleteimet eddig határidőben kifizettem. A hitel futamideje 8 év, amiből több mint 2 év eltelt.

Köszönettel.
Erika

Kedves Erika!

A deviza alapú gépkocsi hitelekre az árfolyamrögzítés lehetősége nem vonatkozik, így ez esetben a fix árfolyam sajnos nem jelenthet megoldást.

Adósságrendező hitel fedezeteként pénzügyi Partnereink az autót nem fogadják el. Svájci frank alapú autóhitelét ingatlanfedezet bevonásával igényelhető hitelkiváltó kölcsönnel lehetne kedvezőbbre váltani, amennyiben van lehetősége ingatlan bevonására. A hitelkiváltó kölcsönt a bankok jelenleg forint és euró alapon nyújtják.

Ahhoz, hogy ismertetni tudjuk Önnel a hitellehetőségeket, további információkra lenne szükség, például: fennálló tartozás összege a hitel devizanemében, ingatlanfedezettel kapcsolatos adatok, jövedelmi helyzet, stb. Ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Egy olyan jellegű problémám lenne, hogy 2006.01.24.-én vásároltam egy kia rio típusú autót, amire 1.600.000.- Ft Budapest Bank által nyújtott, svájci frank alapú hitelt vettem fel 84 hónapra. Ez idáig visszafizettem a banknak 1.036.181.- Ft tőke, 1.514.589.- Ft kamat, 808.826.- Ft árfolyam különbözeti díjat és a bank még mindig követel kb.: 800.000.- Ft-ot.
Kérdésem az lenne, köteles vagyok-e még a banknak kifizetni ezt az összeget a fent említett kifizetések után vagy hogy mit tudok tenni, kihez fordulhatok segítségért?
Válaszát előre is köszönöm.

Jó napot.

Nekem is egy hiteles autóm van, és a negyedéves számlalevelet megkaptam. Ezen az szerepel, hogy 1 708 771 Ft a hátralévő tőketartozásom.
Az apró betűs részben viszont van egy ilyen írva, idézem:

“A fenti árfolyamváltozás alapján a hátralévő, de esedékessé nem vált tőketartozás árfolyamkülönbözetének összege 985 715 Ft. (TÁJÉKOZTATÓ ADAT) Ezen árfolyamkülönbözet összege kizárólag a futamidő vége előtti bármely okból történő szerződés megszűnése esetén kerül egyösszegben elszámolásra.”

Tehát a kérdésem az lenne, ha én most egy összegben ki szeretném fizetni, hogy ne legyen hitelem a továbbiakban, akkor ezt a 985 715 Ft-ot kellene csak kifizetnem?
Válaszát ezúton is köszönöm.

A hamarosan lesz olyan autóhitel kiváltás, amikor mentesül az árfolyam veszteségtől, mit takar? Mi a hamarosan és hogyan mentesül?

Jó napot!
Szeretném megtudni Önöktől, hogy milyen lehetőségem van a jelenlegi gépjárműhitelemmel kapcsolatban!
A hitel alap adatai: 2008-ban vettem fel 146 HUF/CHF alapon 2.5 millió HUF-ot. A törlesztő részlet fix. 37.518,- HUF volt eddig, a kamatkülönbözet gyűjtőszámlára került, de most már meghaladja a hitel 20%-át és a bank szeretné, ha többet fizetnék, hogy ” jobban rálásson a pénzére”. Árfolyamrögzítés nem lehetséges, mik lehetnek a legjobb lehetőségek? Mit fogadjak el?
Közalkalmazott vagyok, nincs ingatlanom, kb. 120.000,- HUF a nettó jövedelmem! Nem tudok előtörleszteni!

Üdvözlöm!
2007.08. hóban vettem egy új Suzuki SX4-es svájci frank hitelre. Jelenleg a megnőtt svájci frank árfolyama miatt már szinte lehetetlen fizetnem, ezt a hitelt szeretném kiváltani valamilyen hosszabb futamidejű hitelre. A kocsin még a BANK szerint 4,4 millió forint tartozás van és még 5 év 3 hónapig kellene fizetnem.
Válaszát előre is köszönöm!
Zoltán