CHF alapú, változó futamidejű kölcsönt megéri 2015-ben kiváltani?

Tisztelt Szakértő!

A kérdésem az lenne, hogy a 2007. végén fölvett 2.753.000 Ft CHF alapú, változó futamidejű, fix összegű törlesztő részletekkel (33.041 Ft), folyamatosan pontosan fizetett hitelemet érdemes-e kiváltanom forint alapúval. Az akkori árfolyam 152 Ft volt. Eddig meg sem fordult a fejemben a kiváltás, mert akkor azonnal realizáltam volna az árfolyam-különbség miatti veszteséget, de miután 2010. végén is és 2014. végén is kb. 3M Ft-ot kért a bank egy esetleges végtörlesztésre (közben ugye befizettem közel 1,6 Millió Ft-ot), elgondolkodtam rajta. Természetesen időközben (mármint 2010-2014 között) tovább erősödött a frank, ez okozhatta a visszafizetendő összeg gyarapodását, de a bank akkori negyedéves tájékoztatóiból az derül ki, hogy a hátralévő törlesztő részletek összege 2010. végén 2.916.054 Ft (88 x 33.041 + 8.446) a 3,2 Millióval szemben, 2014 végén pedig 1.958.007 Ft (59 x 33.041 + 8.588) a 2,95 Millióval szemben.

Végül is a kérdésem csak annyi: Hagyjam a dolgot, ahogy van, hátha még jobbra fordul az amúgy jócskán megnyúló futamidő alatt, vagy szabaduljak meg a hitelemtől bármi áron, amilyen gyorsan csak lehet, különös tekintettel az elmúlt napok pénzpiaci történéseire (ti. CHF erősödése)?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Szabolcs
2015. január 17.

Kedves Szabolcs!

Annak eldöntése, hogy maradjon a meglévő konstrukció mellett vagy hitelkiváltás útján szabaduljon meg tőle, az Ön kezében van. Amiben irodánk segíteni tud Önnek az, hogy személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban tájékoztatjuk a bankpiacon jelenleg elérhető legkedvezőbb adósságrendező hitelekről. Valamennyi részlet ismerete (például a jelenlegi és várható törlesztő részlet, a jelenlegi hitelnyújtónak fizetendő végtörlesztési díj, stb.) segít megkönnyíteni a döntést.

Lakáscélú hitelek kiváltására különösen kedvező hitelkiváltási lehetőségek vehetők igénybe pénzügyi partnereinknél, lakáscélú kamattal. A hitelkiváltó kölcsönt minden bank forint alapon kínálja, kizárva ezzel az árfolyam ingadozás kockázatát. Ezek havi törlesztését előzetesen online Hitelkalkulátorunkkal számolva is megismerheti, de a konkrétumok ismeretében további kamatkedvezmények érvényesítésére is van lehetőség.

Online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével igényelheti hitelkiváltó ajánlatunkat. Ennek elküldése előtt annak is érdemes lenne utánajárni a hitelnyújtó banknál, hogy a jelenlegi árfolyam és kamatszint mellett milyen hosszú futamidő lenne még hátra az adott kölcsönből.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x