Tisztelt Hitelnet!

Feleségem 2008. július hónapban 7 év futamidővel 4 millió Ft ingatlanfedezet nélküli, CHF alapú személyi kölcsönt vett fel 19 % HM-mel. Akkor a CHF árfolyama 165 Ft volt, most 245 Ft. Az árfolyam növekedés miatt a havi törlesztő részlet a kezdeti 90.000 Ft-ról rohamosan emelkedett, mígnem az idő előrehaladtával elérte a 180. 000 HUF összeget.

Két alkalommal kértünk fizetés könnyítést, így a fennálló tőketartozás összege 15.000 CHF 21,2% THM-mel. A tartozás törleszthetősége és havi szinten kifizethető törlesztő részlet teljesítés érdekében a futamidőt 3 évvel meghosszabbítottuk. Természetesen árfolyam garancia nincs, a CHF emelkedik, ezért egy megnyugtatóbb, kisebb kockázatú megoldást szeretnénk választani.

Milyen alternatívát jelentene számunkra a jelenlegi hitel kiváltása az ingatlanfedezetes HUF alapú hitelre?
Várjuk javaslatukat és véleményüket!

Üdvözlettel,
Attila

Kedves Attila!

Ingatlanfedezet bevonásával lényeges alacsonyabb kamatláb mellett juthatnak hitelhez, így jelentős mértékben csökkenthető a jelenlegi havi törlesztési kötelezettségük. Az adósságrendező jelzáloghitelek hosszabb futamidőre vehetők fel, mint a fedezet nélkül nyújtott személyi hitelek, ezért a futamidő kitolásával további törlesztő részlet csökkentés érhető el.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy forint alapú kölcsön lévén nincs árfolyamkitettség, a svájci frank árfolyamának jövőbeni ingadozása nem befolyásolja a hitelkiváltó kölcsön havi törlesztését. Az adós által fizetendő kamat két részből áll: egy úgynevezett referenciakamatból, mely általában a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) vagy a jegybanki alapkamat és az adott pénzintézet által, ügyfélminősítés alapján meghatározott kamatfelárból. A fedezet nélküli kölcsönök kiváltására igényelhető adósságrendező hitelek jelenleg 5-9%-os THM mellett érhetők el!

A jelzálog alapon nyújtott, forint alapú hitelkiváltó kölcsönök aktuális törlesztő részletét előzetesen online hitelkalkulátorunk segítségével ismerheti meg! Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s a további részletek ismeretében (igazolt nettó jövedelem, fedezetül felajánlani kívánt ingatlan értéke, stb.) Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni a konkrét hitelkiváltási lehetőségekről és az ezzel járó költségekről!

A hiteligényléshez 30 nem napnál nem régebbi jövedelemigazolást és törlesztési bankszámla kivonatokat kell benyújtani, melyekkel igazolható a kiváltandó személyi hitel problémamentes, szerződésszerű törlesztése. Az igényléshez szükséges további dokumentumokról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az optimális konstrukció kiválasztása után.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése