CHF alapú gépjármű hitel kiváltás

Tisztelt Cím,

A párom vásárolt egy autót CHF hitelre. 8 év a futamidő, felvett összeg 3.250.000.- Ft. 4 éve fizeti és még 4 év van hátra. A jelenleg visszafizetendő teljes hitelösszeg. 3.600.000.- Ft. A hitelt a párom édesanyja vette fel, aki sajnos ez év októberében elhunyt. A hagyatéki tárgyalás még nem történt meg. A kezdeti 56.000.- Ft-os törlesztő részlet jelenleg 98.000.- Ft-nál tart. Szeretnénk a hiteltől szabadulni. Mit ajánlanak, mi lehetne az optimális megoldás? Van egy kb. 10 millió forintot érő tehermentes ingatlanunk, erre esetleg egy forint alapú hitelt felvenni?
Márta

Kedves Márta!

CHF alapú hitel lévén jelen helyzetben a kiváltással árfolyamveszteség realizálható. Ha azonban cél a havi törlesztési kötelezettség csökkentése, akkor jó megoldás lehet az ingatlan fedezete mellett nyújtott hitelkiváltó kölcsön felvétele. Jelzálog alapú hitel lévén kedvező kamatszint érhető el. Továbbá a jelzálog alapú kölcsönök futamideje 8 évnél hosszabb is lehet, ami további törlesztőrészlet csökkenést eredményezhet.

10 millió forint értékű tehermentes ingatlanra – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – felvehető a 3.600.000.- Ft. A várható havi törlesztés megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat. Hitelszakértőink megkeresik az Önök igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő hitelkonstrukciókat.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
István vagyok!! Én hét évre vettem fel egy autó lízinget. Az a problémám, hogy az utolsó évben járok és majd három szorosára emelték a lízingemet, de az elmúlt két évben is majdnem a duplája volt. Ezt megteheti a bank? 160 svájci frankon vettem fel a hitelt!!
kérem segítségét mi hamarabb, mert már nem tudom fizetni!
Előre is köszönöm.
István

Gépjármű fedezetre felvett svájci frank alapú hitelemet szeretném visszafizetni készpénzből. CIB Lízingtől kértem az ajánlatot, de csak február 22.-vel akarják elfogadni 255 svájci frank alapon, holott ma pl. csak 243 a svájci frank.
Mit tehetek?
Válaszukat várva, tisztelettel
Erzsébet

Eladnám az autómat, de van rajta hitel. Hogy járnék jobban, ha idő előtt kifizetem a fent maradó összeget, vagy belemegyek a hitel átvállalásba?

Tisztelt Ügyintéző!
Szeretnék érdeklődni, hogy egy összegben is lehetne végtörlesztenem lízinges autómat? A lízingem jövőre fog lejárni, sajnos a decemberig tartó végtörlesztésről már lekéstünk. Milyen lehetőségeim maradtak, ha most szeretnék törleszteni és milyen dokumentumok kellenek hozzá?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: László

1993-ban Ibuszbank hitellel gépkocsit vásároltam. A hitelt 1995 táján törlesztettem. Az öreg Opelt eladtam és ekkor derült ki, hogy nem került törlésre a bejegyzése. Az Ibuszbank beolvadt az Önök bankjába, a kérdés: hol tudnék ez ügyben egy igazolást beszerezni?
Tisztelettel, Antal

Volt hátralévő tőke 829.877.- Ft, szerződésmódosítás 41.494.- Ft, kamatkülönbözet 379.191.- Ft. 2005. 11 hó svájci frank alapú autólízing. 163.36 volt az árfolyam. Meg szeretném kérdezni, hogy jogosan számolt fel a bank ennyi költséget, mivel 30 hónappal hamarabb törlesztettem?
Válaszát köszönöm.
Maradok tisztelettel, Nusi


12
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x