CHF alapú autólízing kiváltása

Kórházi dolgozó vagyok, 2006-ban CHF alapú autólízing hitelt vettem fel. Az akkori törlesztés 36.000.- Ft volt, jelenleg 65.000.- Ft-ra duzzadt. Kérdezném, hogy a végtörlesztési hitelt igénybe lehetne-e venni a teher mérséklésére, illetve ha nem, akkor milyen lehetőség volna megszabadulni az elviselhetetlen költségektől? Az autót eddig nagyon nehezen – de törlesztettük, sokszor késve a befizetéssel.
Havi fizetésem mint RTG asszisztens, nettó 90.000.- Ft.
Ildikó

Kedves Ildikó!

A közszféra dolgozói számára kidolgozott – kedvezményes végtörlesztéshez nyújtható – forinthitel igénylésére sajnos nem jogosult. Ennek oka, hogy a kölcsönt csak rögzített árfolyamon történő végtörlesztéshez lehet igényelni, ám az autólízing nem tartozik a kedvezményesen végtörleszthető hitelek csoportjába.

Az autóhitel végtörlesztéséhez szabad felhasználású vagy adósságrendező jelzáloghitelt vehetne fel. Ehhez ingatlanfedezet bevonása szükséges. A hitelkiváltás az aktuális napi árfolyamon történne, amivel árfolyamveszteség realizálható, ám így a havi törlesztési kötelezettség mindenképpen mérsékelhető.

Személyre szóló hitelkiváltó ajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat. A díjmentes hitelajánlatból tájékozódhat a kölcsön várható havi törlesztő részletéről,  a kamat és THM mértékéről, valamint a hitelfelvétel járulékos költségeiről.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2007-ben 4.400.000 Ft-ért vásároltunk autót lízingszerződéssel, mely CHF-ban van számolva és 10 év a futamideje. Ha akkor forint alapú hitelt vettünk volna fel, akkor mennyit kellett volna visszafizetnünk?

Kedves Zoli!
Irodánk autóhitelek közvetítésével nem foglalkozik, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni abban, hogy 2007-ben milyen kondíciókkal kaphattak volna forint alapú hitelt erre a célra.

T. Cím!
Sajnos a múlt évben /november/ arról tájékoztattak, hogy törlesztő részletem 41…..-Ft. Évekre egyenlő összegekkel. Két–három hónapja 44…..-Ft feletti csekkek jönnek. Hogyan történhetett ez? Olcsóbbá lehetne tenni törlesztésemet? Kis nyugdíjas, idős ember vagyok. 2007-ben vettem fel l0 évre. Kezdő részlet 19-25 ezer Ft volt. Azóta állandóan emelkedik.
Kérem, segítsenek! Előre is köszönöm.

Ha az autóhitelt nyújtó banknál nincs lehetőségem devizanem-váltásra, (svájci frank alapú konstrukcióról áttérjek forint alapúra) akkor ingatlanfedezet bevonásával válthatom ki autóhitelemet. Kérdésem: ha az ingatlanomon is van hitel, akkor is felhasználhatom fedezetként? (Az ingatlanomon más banki kölcsön van mint az autómon.) 4 kiskorú gyermekem és közmunkás férjem mellett nem tudunk havi 60-70 ezer havi törlesztőt fizetni.
Mit ajánlanak?
Választ köszönöm.
Mária

A 2008-ban vásárolt autómon jelenleg 2,3 M Ft CHF alapú hitelem van még. 10 évre vettem fel a hitelt. Az autó mai piaci értéke 2,1 M Ft. Mi a megfelelő döntés: végtörlesszek most, vagy reménykedhetek, hogy javul a helyzet? Vagy van valamilyen kedvezőbb megoldás számomra, hogy minél kevesebbet bukjak?

2005-ben vettem egy autót CHF lizingre. Ennek a törlesztője is ment és minden rendben volt. 4 évre vettem fel, majd 2 év eltelte után lecseréltem az autót egy nagyobb, fiatalabb, jobbra. Ez ugye történt 2007-ben. Akkor vettem fel erre a műveletre 11.000.- CHF-ot, amit havi 38-40 ezer Ft-tal kellett törlesztenem. Ez így rendben is lett volna, ment is a dolog. Aztán jött a nagy baj. Egyrészt a “válság” miatt emelkedett a törlesztőm, valamint az addig jól fizető melóhelynek is vége lett. A megnövekedett törlesztőm 70.000.- Ft-nál járt, ekkor bementem a Cib Lízingbe és a több felvázolt lehetőség közül a nyílt… Továbbiak »

2008-ban gépkocsivásárlásra vettem fel 2 M Ft értékben chf hitelt.A törlesztőm akkor 30 ezer Ft volt, ami most 63 ezer Ft. A fizetésekkel egy-két napot csúsztam, az is csak trehányságból nem azért, mert fizetési gondjaim voltak, vagy vannak. A pénzfelvételi követelményekhez szükséges adatok, állapotok nem változtak. Kérdésem az, hogy a hitelt milyen feltételekkel válthatom át forint alapúra.
Üdv.
László

Nyugdíjasok vagyunk, vásároltunk egy Suzuki Ignis gépkocsit svájci frank alapú hitelre. Az a kérdésem, áttehető-e ez forint alapú hitelre? A vásárlás 6 évvel ezelőtt történt. Apportként egy 500.000.- Ft-ra értékelt Suzukit adtunk be. A választ köszönöm.
Klári


14
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x