Tisztelt Szakértő!

Még 2008-ban vettem egy autót, melyre svájci frankban vettem fel egymillió Ft hitelt. Másfél évig fizettem, közben mindig emelkedett a törlesztő részletem. Pedig emlékszem, hogy arra a kérdésre, hogy ha az árfolyam emelkedik, hogyan kívánom a különbözetet fizetni, negyedévente, vagy pedig a hitel futamideje hosszabbodjon meg, én az utóbbit választottam. Mégis rendszeresen küldték az emelt törlesztő részleteket, hogy azt fizessem be. Ezt én egy darabig elbírtam, aztán nem!!!! De az autót sem vitték el!!! Most legalább 2 milliót kéne befizetnem. Szerintem már a szerződést is megszüntették!!!
Mit tehetek? Hogyan szállhatok ki ebből az autóhitelből?
Válaszát előre is köszönöm,
Tisztelettel, László

Kedves László!

Ha a hitelszerződést felmondja a bank, akkor arról Önt is értesíti írásban. Véleményünk szerint az autóhitelt nyújtó pénzintézettel kellene felvennie a kapcsolatot. Ott kaphat pontos tájékoztatást arról, hogy mennyi jelenleg a fennálló tartozás.
Amennyiben szeretné kiváltani a hitelt, azt ingatlanfedezet bevonásával nyújtott adósságrendező hitel felvételével teheti meg. Előtte azonban mérlegelni kell, hogy érdemes-e a kiváltás mellett dönteni. Lényeges, hogy mekkora költséggel jár a futamidő előtti végtörlesztés, s az adósságrendező hitel várhatóan mekkora havi törlesztést eredményezne. Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy a magas CHF árfolyam miatt a hitelkiváltással azonnali árfolyamveszteség realizálható.
Ha a bank mégis felmondta a hitelszerződést, akkor valószínűleg adatai BAR listára kerültek, s így sajnos nem juthat egyik pénzintézetnél sem adósságrendező hitelhez.
Ebben a helyzetben tehát célszerű volna a hitelfolyósítóval mielőbb felvenni a kapcsolatot!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2007-ben vejem motorlízingjéhez kezességet vállaltam. 3 éve lányom a 2 gyerekkel külön él. Ha gyermektartást merne kérni a lányom, s ha a vejemnek fizetnie kellene, akkor a motorlízinget nem akarja fizetni. Elmondása szerint ebben az esetben nekem kell a hátralévő összeget egyben kifizetnem. 2011-ben a fennálló tőketartozása 6784 CHF volt. Lányom eddig türelmes volt, most adta be a válókeresetet. Milyen megoldás jöhet szóba ilyen esetben?
Fáradozásukat köszönöm, tisztelettel: Ilona

Tiszteletem
Van egy autóhitelem (persze svájci frank alapú) kértek kezest is, amit a mostohaapám vállalt el. Ami a nevemen van, (legalábbis már csak az lesz ha már nem tudom fizetni a részleteket, mert addig mindent eladok) egy ház 1/3 részben amin hitel van ugyanattól a banktól, a többi része anyám nevén van meg a kezes, azaz a mostohaapám nevén.
A kérdéseim:
1. A bank elveheti a házat annak ellenére hogy anyámnak semmi köze az autóhoz, de övé az 1/3 része?
2. A mostohaapámtól le tudják vonni a fizetéséből a tartozást?
3. Nekem van egy vállalkozásom barátaimmal, de fizetést nem kapok, ott tudnak velem valamit csinálni? (nem én vagyok az ügyvezető)
Kicsit bonyolult de remélem világosan fogalmaztam.
Előre is köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm!
Kérdésem csak annyi lenne, hogy aki évek óta nem fizeti az autóhitelét mire számíthat? Öröklődhet-e a hitel gyerekre, unokára?
Köszönöm!

Üdvözlöm!
Még kb. 5 éve vásároltam CHF alapú hitelre autót! Mivel nem tudtam a törlesztőt fizetni így az autót leadtam és a fennmaradó hitelösszeget kifizettem! Sajnos a bank áron alul értékesítette az autót és most követeli rajtam újra 1161,75 CHF -et! Mit tehetek?
Köszönöm.

Tisztelettel érdeklődnénk azt illetően, hogy a hitelre vásárolt céges autóink svájci frank alapú végtörlesztése lehetséges-e, vagy ez csupán az ingatlanokra vonatkozó lehetőség?
Köszönjük mielőbbi válaszukat!