Bővítési hitellel kapcsolatban lenne kérdésem

Tisztelt Tanácsadó Hölgy/Úr!

Van Kecskemét mellett egy régebbi családi házunk. Sajnos nem túl nagy, van benne egy nappali meg 1 szoba. Ezt szeretnénk bővíteni hitel és szocpol segítségével. A terveink szerint 1 szobát szeretnénk még hozzáépíteni. Azt tudom, hogy ehhez kell építési engedély, de előtte szeretnénk megnézni, hogy kaphatunk-e hitelt és hogy milyet. Kérem legyenek kedvesek megírni, hogy mennyi lenne a havi törlesztő részletem és milyen papírok szükségesek. Én itthon vagyok az 1 éves kislányunkkal, de a férjem már több, mint 2 éve dolgozik a mostani munkahelyén. Az ő keresete 105 ezer forint, amit számlára utalnak neki minden hónapban.

Mennyi lenne a támogatás összege amit kaphatunk? Összesen 2-3 millió forintra lenne szükségünk. A bővítést csak jövő tavaszra, nyárra tervezzük.

Köszönöm, Katalain.

Kedves Katalin!

A lakószobával történő bővítéshez piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. Mint ahogy Ön is írja, ehhez majd szükség lesz a jogerős építési engedélyre és tervdokumentációra. A bővítési célú lakáshitelt a pénzintézetek forint alapú hitelkonstrukció keretében nyújtják, ez egyúttal véd az árfolyamkockázat veszélyétől. A kölcsön futamideje 20-30 év is lehet. Életkoruktól és a hitelösszegtől függ, hogy milyen hosszú futamidőt lehet/érdemes választani.

Az építési engedély mellett költségvetést is kell mellékelni a munkálatokról. Ugyanakkor jövedelmi oldalról is dokumentálni kell a hitelügyletet, vagyis a férje részéről 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást, valamint bankszámlára érkező munkabér esetén utolsó 3 havi számlakivonatot kell benyújtani. Az Ön részéről pedig gyed/gyes igazolás szükséges, hiszen kiegészítő jövedelemként ez is elfogadható. Szintén csatolni kell 1 hónapnál nem régebbi tulajdoni lap másolatot és térképmásolatot a bővítendő házról. Ezek mellett szükség van a lakásbiztosítási kötvényükre vagy annak utolsó évi indexálására és a személyes okmányokra.

A hitelnet.hu hitelkalkulátorából a bővítési hitelcél kiválasztásával, továbbá a hitelösszeg és a futamidő megadásával tájékozódhatnak a várható törlesztő részlet összegéről. Ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után Szakértőink személyre szóló hitelajánlatban is tájékoztatni fogják Önöket az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő bővítési konstrukciókról.

Vissza nem térítendő állami támogatás a bővítéshez sajnos nem jár. A lakásbővítés ugyanis nem tartozik a szocpollal finanszírozható lakáscélok közé.

További kérdés esetén Hiteltanácsadóink készséggel állnak rendelkezésükre!

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Van egy házam. Anno felvettem rá hitelt édesanyáméknak. Ők nem fizették. Mi most költöztünk vissza 3 gyermekkel és a párommal. Árverezés alatt volt a ház. Van bejelentett munkám és így tiltanak. Kicsi nekünk a ház. Nem vettem még fel a szocpolt a gyerekekre. Tudok bővíteni, hogy báros vagyok? Vagy mit tehetnénk?

Kedves Brigitta!
Fizetés letiltás, BAR lista esetén Ön egyik pénzintézetnél sem hitelképes, így sajnos nem tud lakásbővítéshez kölcsönt felvenni.

Tisztelt Hitelnet!
A lakásunkat szeretnénk bővíteni minél hamarabb, mert szükség lenne még egy szobára. A bővítési engedély még nincs folyamatban. A kérdésem az, hogy a hitel elindításához mindenképpen szükség van az engedélyre, vagy azt utólag is bemutathatjuk?
Köszönöm a tájékoztatást.
Marika


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x