1928-ban jött létre a Bank für Kärnten AG. A részvénytőke 1 millió Schilling összegű volt. A főintézmény Klagenfurtban található, s mellette az alábbi helyeken nyíltak bankfiók: Spittal/Drau, Villach, Wolfsberg.

A világválság éveiben a Pénzintézet ugyan lassan, de folyamatosan fejlődött. Az 1950-es években a Bank a közvetlen tőzsdei kereskedelem felszabadítása által az ügyfelek külföldi ügyleteit gyorsabban tudta lebonyolítani, s a nagy forgalomnak köszönhetően bővítésre volt szükség.

Az 1960-as években a lakossági ügyfelek számára elérhetővé váltak a hitelek, majd tovább bővült a termékkínálat. 1970-ben sor került a 3Bank-kötvény kibocsátására együttműködésben a Bank für Tirol und Vorarlberg és Bank für Oberösterreich und Salzburg bankokkal.

1973-ban a BKS megalapította saját ingatlankezelő vállalatát, majd bővítette karintiai fiókhálózatát. 1983-ban jött létre az első stájerországi bankfiók, s a pénzintézet neve Bank für Kärnten und Steiermark AG lett.1986-ban a Bank részvényeit bevezették a Bécsi Tőzsdén. 1988-ban létrejött a Drei-Banken Versicherungs AG, majd beindult a lízing üzletág is.
1991-ben a BKS testvérbankjaival megalapította informatikai vállalatát, a Drei-Banken-EDV-t. 1998-ban került sor a szlovéniai piacra való belépésre. 2000-ben pedig létrejött a 3 Banken Gruppe elnevezésű bankcsoport.

A Bank 2005-ben nevét BKS Bank AG-ra módosította. Ausztriában kiterjesztette belső fiókhálózatát a Die Burgenländische Anlage & Kredit Bank AG bankkal való fúziója által. Ezalatt Szlovéniában létrejött a fiókhálózat, s Magyarországon és Olaszországban is megjelent a bankképviselet.

A Pénzintézet mérlegfőösszege 2006-ban lépte át első alkalommal az 5 milliárd eurós határt. Horvátországban a Bank megvásárolta a Kvanner banka d.d. bankot, majd 2007-ben a pozsonyi Képviselet is megkezdte működését. Zágrábban 2008-ban bankfiókok nyíltak, Olaszországban pedig egy leánybank létrehozásának előkészületei folynak.

A BKS Bank alábbi terméke érhető el a Hitelnet irodáiban és Partnereinél:

  • Adósságrendező és hitelkiváltó jelzálogkölcsönök
Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése