Bizakodnak az ingatlanosok az új támogatás miatt

Az állami otthonteremtési kamattámogatás hatására elsősorban a kisebb alapterületű, új építésű lakások iránti keresletet emelkedhet jelentősebben.

Az állami kamattámogatás hatására a lakáspiaci adásvételek száma akár öt százalékkal is emelkedhet. A támogatás következtében az elérhető hitelkamatok gyakorlatilag a válság előtti devizahitel szinteket idézik, és mivel a hitelek forint alapúak, ezért természetesen az árfolyamkockázattal sem kell számolni az OTP Bank lakáspiaci elemzői szerint. Az állami kamattámogatás március elején lépett hatályba, de az OTP Banknál is még csak előkészítés alatt vannak a termékek. A hitelcél új vagy használt lakás vásárlás, építkezés vagy korszerűsítés lehet.

A kamattámogatás a hitel első öt évére jár, annak mértéke fokozatosan évről-évre csökken. Az igényelhető államilag támogatott lakáshitel összege új lakás vásárlására esetén legfeljebb 10 millió forint hitel lehet és a megvásárolni kívánt ingatlan vételára, illetve építés esetén a bekerülési költsége áfával, telekár nélkül nem lehet magasabb, mint 30 millió forint.

Használt lakások esetén a vételár nem lehet magasabb, mint 15 millió, az igényelhető támogatott hitel felső határa ebben az esetben 6 millió forint.

Amint a támogatott lakáshitel termékek pénzintézeti partnereinknél elérhetőek lesznek, természetesen honlapunkon azonnal jelezni fogjuk.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x