Bedőlt lakáshitel következménye

Tisztelt Szakértő!

4 éve férjemmel lakáshitelt vettünk fel. A hitel mindkettőnk nevén van. A havi törlesztő részletet az én számlámról vonják. Időközben férjemmel megromlott a viszonyom, jelenleg külön élünk, válófélben vagyunk. A lakáshitelt eddig továbbra is az én számláról vonták. Férjem közölte, hogy nem hajlandó kifizetni a törlesztő részlet felét, és időközben nekem is megszűnt a munkahelyem. Kérdésem, hogy mi van, ha nem fizetjük a lakáshitelt? A bank elárverezi a lakást?
A lakás értéke most kb 15 M, a visszafizetendő hitel kb 20 M. Mi van, ha a lakás értéke nem éri el a visszafizetendő összeget? Mi lehet számomra a következménye? Más ingóságom nekem és férjemnek nincs a nevén.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy nekünk már nem kell a lakás, vigye a bank, de ebben az esetben mi történhet még velem?
Válaszát előre is köszönöm!
Timi

Kedves Timi!

Ha a lakáshitel nemfizetése miatt elárverezik a fedezetül szolgáló ingatlant és a vételár nem fedezi a fennálló tartozás összegét, akkor a bank jogosult az adósok jövedelmének tiltására. Tehát amíg nem kerül visszafizetésre a teljes összeg, addig a munkabérből történő letiltás útján szerezhet érvényt követelésének a bank.

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
5 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Arra lennék kíváncsi, hogyha elárverezik a házat és a vételár nem fedezi a hitel összegét, akkor még mit vehet el a bank? Fizetésemet milyen mértékben tilthatja? Gondolok itt, hogy havi % -ra vagy miként van ez?
Előre is köszönöm a választ.

Pontosan fizető devizahiteles vagyok. A hitelt LTP-vel kombinálva kaptam. Sajnos anyagilag nagyon megterhelt a hitelösszeg megemelkedése, így volt olyan hónap amikor nem tudtam fizetni az LTP-t. Amennyiben a be nem fizetett összeget, most két részletben szeretném befizetni, ezt jóvá hagyja a Bank? Az nyilvánvaló, hogy a kiutalási időszak kitolódik, ha nem fizetem rendesen, de ha most ezt visszamenőleg rendezem, akkor van rá lehetőség, hogy a szerződésen szerepelt időszakban beforgatják a hitelembe?


5
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x