Bedőlt lakáshitel esetén a bank mindkét ingatlant viheti?

2009-ben lakáshitelt vettünk fel, de mivel nem volt elég a megvásárolandó lakás ezért a nagyszülők háza lett a másik fedezet.
A férjemnek nagyon jó munkája volt és bőven belefért a lakás törlesztő az autótörlesztő és az, hogy megéljünk. Én gyeden voltam. 2010-ben viszont leépítés miatt megszűnt az állása és megindultunk a lejtőn. Felmondták a kocsit vissza is adtuk. Kimerítettünk 2 hitelkártyát a megélhetés miatt és hogy késleltessük a hitel felmondását. Nem sikerült. Most csak az a cél hogy a nagyszülők el ne veszítsék a házukat. Elkerülhető ez?
Jelenleg más megyében, de találtunk munkát mind2en. Lehetséges, hogy ha a házunkat elviszi a bank a nagyszülőkére eső részt fizessük? Nem tudom érthető-e?
A hitelkártyákkal mit lehet kezdeni? Azokat vonni fogják a fizuból? Ha mondjuk, 2 bank is vonna, akkor is csak 33%-ot vehetnek le? Válaszát előre is köszönöm.
Kérdést feltette: Judit

Kedves Judit!

Amennyiben a hitelcél szerinti ingatlan értékesítésével a bank nem jut hozzá a teljes követeléséhez, akkor a nagyszülők ingatlana is árverésre kerül. Ha ugyanis a hitelszerződést felmondja a bank, akkor a teljes tartozást azonnal rendezni kell. Esetleg érdemes lenne ez ügyben személyesen felkeresni a folyósító pénzintézetet.

A hitelkártya-tartozás adott mértékig szintén tiltható a jövedelemből.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lányomék svájci frank alapú hitelt vettek fel 6 éve, melyhez fedezetként az én lakásom szerepel. Amennyiben felmondja a bank a szerződést, mi alapján dönti el, hogy a két lakás mennyit ér? Lehet-e legalább az egyik lakást megmenteni, ahol lakhatnánk? Milyen kiutat tud ajánlani abban az esetben, ha csak a lányomtól von a bank és ez már meghaladja a fizetését, az élettárstól nem, holott neki is van munkahelye és ez év február 5-én lelépett és otthagyta a lányomat és a 6,5 éves unokámat? Utcára kerülünk mind a hárman?
Reménykedve várom válaszait.
Köszönettel: Tünde


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x