Tisztelt Hitelnet!

Az lenne a kérdésem, hogy van egy lakásom, amin jelen pillanatban 1 millió Ft jelzálog van. Ki szeretném fizetni úgy, hogy van egy fodrászüzletem, ami teljesen tehermentes, nincs rajt hitel. Tehát az üzletemre szeretnék felvenni hitelt, hogy a lakás jelzálogát ki tudjam fizetni.

Sajnos kb. 200 ezer Ft miatt BÁR listás vagyok. Jelen pillanatban vállalkozó vagyok, a fodrászüzletemben dolgozok mint fodrász. Szeptember óta megy a vállalkozásom. Kb.: 180 ezer Ft a hivatalos havi jövedelmem.

Kérem a segítséget eme problémám megoldásához.
Köszönettel: Ildikó

Kedves Ildikó!

A hitelkiváltással sajnos több probléma is van. Az egyik az, hogy a pénzintézetek hitelkiváltó kölcsön fedezeteként nem fogadják el az üzlethelyiséget. A pénzügyi válság óta jelentősen szigorodtak a hitelnyújtás feltételei, így az ingatlanfedezettel kapcsolatos követelmények is. Lakossági jelzáloghitel fedezeteként a bankok jellemzően lakóingatlant, hétvégi házat és üdülőt fogadnak el, illetve néhány esetben építési és üdülőtelek is bevonható. A hitelkiváltó kölcsön fedezeteként tehát ismét a lakást kellene bevonni.

További probléma, hogy vállalkozóknak a hitelfelvételhez legalább 1 éves vállalkozói múltat kell igazolniuk. Ez esetben a vállalkozói igazolvány bemutatása mellett NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolás és szintén NAV által kiállított, nemleges adótartozásról szóló igazolás bemutatása szükséges. Mivel Ön szeptember óta vállalkozó, ezért ez a feltétel sajnos nem teljesül. Ez kiküszöbölhető lehet egy olyan személy bevonásával, aki vállalja az adós szerepét és alkalmazotti munkaviszony esetén legalább 3 hónapos munkaviszonnyal és minimálbér elérő keresettel rendelkezik.

A nagyobb problémát az jelenti, hogy Ön BAR listás. BAR listás személy - függetlenül a tartozás összegétől és attól, hogy aktív vagy passzív státuszban szerepel a listán - sajnos egyik pénzügyi partnerünknél sem hitelképes. Ha a tartozását egyéb forrásból most vissza is fizetné, akkor is még még további 1 évig passzív státuszban a BAR listán marad. Hitelfelvételre, hitelkiváltó kölcsön felvételére majd ezt követően kerülhet sor.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

11 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

BAR listán szerepelek már vagy 10 éve. Olyan 220 ezer tartozásom van a Provident felé. Sajnos önhibámon kívül lettem az.
Kérdésem, hogy vehetek-e fel hitelrendező hitelt?

10 milliós csokot szeretnék igénybe venni lakásvásárlásra. Az ingatlan 12 millió Ft-ba kerül. 3 kiskorú gyermekem van. A legnagyobbra 2006-ban kaptam 450 ezer Ft szocpolt. Jelenleg aktív BAR-os vagyok. Megoldható, hogy igénybe vehessem vásárlásra a 10 millió Ft-os szocpolt? Hitelt nem szeretnek igénybe venni hozzá.

Érdeklődnék, hogy 3,5 millió Ft-os jelzáloghitelünket hol lehetne kiváltani, bárosok vagyunk, de a fent említett törlesztésben nincs elmaradásunk, nem ez miatt vagyunk báron. A lakásunk 10 millió értékű, meg 2-2,5 millió Ft-ra lenne sürgősen szükségünk.
Köszönöm válaszát.

Devizahitelem van a házamon, melyet jelenleg értékesítek, remélhetőleg így azt a hitelemet rendezni tudom. Azonban személyi hiteleket is vettem fel a "ingatlan hitel" fizetése" miatt, amelynek havi nagysága miatt problémám van. Szeretném őket rendezni, azonban báros vagyok. Ez a lehetőség érdekelne, ha ez amit leírtam nem lenne akadály!
Várom válaszukat!

Tisztelt Hitelintézet!
Szeretném megkérdezni, hogy bárlistás vagyok és a hiteleimet fizetem, csak szeretném összevonni és egy helyre fizetni és kölcsönt szeretnék felvenni. Nyugdíjas vagyok, 130.000 Ft a nyugdíjam.
Válaszát előre is köszönöm.