BAR listás kaphat hitelkiváltó kölcsönt?

Tisztelt Hitelnet!

Az lenne a kérdésem, hogy van egy lakásom, amin jelen pillanatban 1 millió Ft jelzálog van. Ki szeretném fizetni úgy, hogy van egy fodrászüzletem, ami teljesen tehermentes, nincs rajt hitel. Tehát az üzletemre szeretnék felvenni hitelt, hogy a lakás jelzálogát ki tudjam fizetni.

Sajnos kb. 200 ezer Ft miatt BÁR listás vagyok. Jelen pillanatban vállalkozó vagyok, a fodrászüzletemben dolgozok mint fodrász. Szeptember óta megy a vállalkozásom. Kb.: 180 ezer Ft a hivatalos havi jövedelmem.

Kérem a segítséget eme problémám megoldásához.
Köszönettel: Ildikó

Kedves Ildikó!

A hitelkiváltással sajnos több probléma is van. Az egyik az, hogy a pénzintézetek hitelkiváltó kölcsön fedezeteként nem fogadják el az üzlethelyiséget. A pénzügyi válság óta jelentősen szigorodtak a hitelnyújtás feltételei, így az ingatlanfedezettel kapcsolatos követelmények is. Lakossági jelzáloghitel fedezeteként a bankok jellemzően lakóingatlant, hétvégi házat és üdülőt fogadnak el, illetve néhány esetben építési és üdülőtelek is bevonható. A hitelkiváltó kölcsön fedezeteként tehát ismét a lakást kellene bevonni.

További probléma, hogy vállalkozóknak a hitelfelvételhez legalább 1 éves vállalkozói múltat kell igazolniuk. Ez esetben a vállalkozói igazolvány bemutatása mellett NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolás és szintén NAV által kiállított, nemleges adótartozásról szóló igazolás bemutatása szükséges. Mivel Ön szeptember óta vállalkozó, ezért ez a feltétel sajnos nem teljesül. Ez kiküszöbölhető lehet egy olyan személy bevonásával, aki vállalja az adós szerepét és alkalmazotti munkaviszony esetén legalább 3 hónapos munkaviszonnyal és minimálbér elérő keresettel rendelkezik.

A nagyobb problémát az jelenti, hogy Ön BAR listás. BAR listás személy – függetlenül a tartozás összegétől és attól, hogy aktív vagy passzív státuszban szerepel a listán – sajnos egyik pénzügyi partnerünknél sem hitelképes. Ha a tartozását egyéb forrásból most vissza is fizetné, akkor is még még további 1 évig passzív státuszban a BAR listán marad. Hitelfelvételre, hitelkiváltó kölcsön felvételére majd ezt követően kerülhet sor.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
11 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

BAR listán szerepelek már vagy 10 éve. Olyan 220 ezer tartozásom van a Provident felé. Sajnos önhibámon kívül lettem az.
Kérdésem, hogy vehetek-e fel hitelrendező hitelt?

Kedves Tamás!
A negatív tartalmú BAR lista kizáró ok hitelfelvételnél, így ebben az esetben sajnos adósságrendező kölcsön felvételére sincs lehetőség.

10 milliós csokot szeretnék igénybe venni lakásvásárlásra. Az ingatlan 12 millió Ft-ba kerül. 3 kiskorú gyermekem van. A legnagyobbra 2006-ban kaptam 450 ezer Ft szocpolt. Jelenleg aktív BAR-os vagyok. Megoldható, hogy igénybe vehessem vásárlásra a 10 millió Ft-os szocpolt? Hitelt nem szeretnek igénybe venni hozzá.

Kedves Anita!
A BAR lista nem kizáró CSOK igénylésnél. A 10 milliós CSOK új építésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető, használt lakásra nem. Amennyiben új lakást vásárol, akkor a korábban kapott szocpol és a 10 milliós CSOK különbözetére lehet jogosult, ha megfelel az új lakás vásárlása esetén előírt további feltételeknek is. Erről IDE kattintva tájékozódhat.

Érdeklődnék, hogy 3,5 millió Ft-os jelzáloghitelünket hol lehetne kiváltani, bárosok vagyunk, de a fent említett törlesztésben nincs elmaradásunk, nem ez miatt vagyunk báron. A lakásunk 10 millió értékű, meg 2-2,5 millió Ft-ra lenne sürgősen szükségünk.
Köszönöm válaszát.

Kedves Katalin!
A negatív adóslista kizáró okot jelent adósságrendező hitel felvételénél még abban az esetben is, ha nem a kiváltandó kölcsön miatt vannak BAR listán. Így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

Devizahitelem van a házamon, melyet jelenleg értékesítek, remélhetőleg így azt a hitelemet rendezni tudom. Azonban személyi hiteleket is vettem fel a "ingatlan hitel" fizetése" miatt, amelynek havi nagysága miatt problémám van. Szeretném őket rendezni, azonban báros vagyok. Ez a lehetőség érdekelne, ha ez amit leírtam nem lenne akadály!
Várom válaszukat!

Kedves Gizella!
BAR listásként semmilyen hitel nem igényelhető pénzügyi partnereinknél, így adósságrendező kölcsön felvételében sem tudunk sajnos Önnek segíteni.

Kedves Gizella!
BAR listásként semmilyen hitel nem igényelhető pénzügyi partnereinknél, így adósságrendező kölcsön felvételében sem tudunk sajnos Önnek segíteni.

Tisztelt Hitelintézet!
Szeretném megkérdezni, hogy bárlistás vagyok és a hiteleimet fizetem, csak szeretném összevonni és egy helyre fizetni és kölcsönt szeretnék felvenni. Nyugdíjas vagyok, 130.000 Ft a nyugdíjam.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Bárlistásként sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelt ajánlani, mert a negatív tartalmú BAR lista pénzügyi partnereinknél kizáró okot jelent hitelfelvételnél.


11
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x