BÁR lista akadály-e kedvezményes végtörlesztésnél, munkáltatói támogatás, illetve forinthitel igénylésénél?

Tisztelt Cím !

Aktív BAR listás vagyok 2 hitel miatt, 5 hitellel passzív is. Kizáró ok-e a végtörlesztésnél, illetve a munkáltatói támogatás igénybevételénél, illetve a forinthitel felvételnél? Ha igen, mit lehet tenni? Méltányosságot gyakorolhat-e a bank, vagy törvény alapján nem mérlegelhet? Forinthitel felvételnél lehet olyan bank, ahol nem kizáró ok, illetve meg lehet tenni azt, amennyiben a munkáltatói támogatással végtörlesztek az OTP-nél, hogy más banknál vegyek fel BAR-osként forinthitelt? Nagyon buta kérdés lehet, de nem értem. Ha a munkáltató támogatást adva kifizeti helyettem a fennmaradó kölcsönt, akkor ez azt jelenti, hogy én forinthitellel egyösszegben visszafizetem neki és törlesztem azt továbbra? Miután támogatás és nem hitel, ezért nem munkáltatói hitelként törlesztek, hanem egy összegben ahogy előbb írtam? Ha nem ezt jelenti, akkor mit, ugye nem támogat csak úgy több millióval?
Köszönettel: Erzsébet

Kedves Erzsébet!

A rögzített árfolyamon való végtörlesztésnél illetve az adómentes munkáltatói támogatás igénylésénél nem vizsgálandó a BAR lista, tehát egyik esetben sem jelent akadályt. Hitel azonban egyik pénzintézetnél sem igényelhető sem aktív, sem passzív BAR státusz esetén. Véleményünk szerint BAR lista esetén nem kérhető méltányosság, s nem is mérlegelnek a bankok.
A munkáltató által adható támogatás nem hitel, így vissza nem térítendő összegről van szó. A támogatás igényléséről további felvilágosítás a munkáltatónál kérhető.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Erzsébet vagyok, és szeretném önöktől megkérdezni, hogy lehet-e esélyem kiváltani a mostani jelzáloghitelemet? Mivel nincsen munkám, ezért nem tudom a mostanit fizetni és mivel ráteszik a bár listára a nevemet és a házat is el viszik.
14 millió forintot vetem fel havi szintem 120.000-at fizetek, de mivel ebbe bele tartozik a az életbiztosítás, ezért csak azt tudnám fizetni és a hitel kamatát nem.
Kérem segítsenek meg oldást találni.
Köszönettel.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x