Tisztelt Szakértők!

Férjemmel elindítottuk a babaváró hitel igénylését. Jelenleg ő dolgozik munkahelyen, én pedig itthon vagyok első gyermekünkkel jelenleg GYED-en. És már úton van 2. gyermekünk. Mindkettőnknek ki kellett tölteni jövedelemigazolást a munkáltatóval.

A fő kérdésem az lenne, hogy milyen mértékben veszik figyelembe a férjem munkabére mellett az én GYED-emet? Illetve én veszem igénybe mindkét gyermek után a családi adókedvezményt, illetve már megszületett gyermekünk után a családi pótlékot. Ez a két tétel a kért bankszámlakivonaton jelenik majd meg jövedelemként, mert a munkáltatótól kapott jövedelemigazoláson én nem láttam.

Köszönöm válaszukat!
Anett

Kedves Anett!

A családtámogatási juttatások - úgy mint CSED, GYED, GYES, családi pótlék - kiegészítő jövedelemként vehetők figyelembe hitelfelvétel során. Ez azt jelenti, hogy férje munkaviszonyból származó, önállóan elfogadható jövedelme mellett az Ön által kapott juttatások is figyelembevételre kerülnek. Férje igazolt nettó jövedelméhez hozzáadódik a GYED és a családtámogatási juttatások összeg. Ez alkotja a háztartás igazolt nettó jövedelmét, ami alapján a bank elbírálja a babaváró hitelkérelmet.

A jövedelem igazolására alkalmazottal esetén a munkáltatói igazolás szolgál, ami banki formanyomtatvány. A munkáltatói igazolás nem lehet 30 napnál régebbi a hitelkérelem benyújtásakor. E mellett be kell nyújtani a munkabért tartalmazó bankszámlakivonatokat is, jellemzően az utolsó 3 hónapról.

GYED esetén - ha a munkáltató GYED kifizető hely - akkor szintén megfelelő lehet a munkahely által kitöltött munkáltatói igazolás. Ellenkező esetben elfogadható a kormányhivatal által kiállított, 12 hónapnál nem régebbi igazolás a gyedről. Továbbá minkét esetben a gyedet tartalmazó bankszámla benyújtása szükséges. A gyesről szintén a kormányhivatal által kiállított, 12 hónapnál nem régebbi igazolást szükséges benyújtani, továbbá az azt alátámasztó számlakivonatot.

A babaváró hitel jogosultsági feltételeiről honlapunkon részletes leírás olvasható.

Amennyiben a babaváró hitelt lakáscélra kívánják felhasználni, s a lakáscél megvalósításához tovább kölcsönre lenne szükség, Szakértőink készséggel állnak rendelkezésre. Online adatlapunk kitöltése után személyre szabottan tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha az utolsó 3 évben kb. 2 hónap híján (előtte iskolába jártam, ami nyilván nem számít bele) GYES-ből és előtte szociális alapon volt TB jogviszonyom, így is lehetek majd jogosult a Babaváró hitelre?
Jelenlegi igazolás alapján amit kikértem, nem vagyok jogosult. Nem tudom az iskola miatt-e vagy más oka van. Egy telefont majd azért megejtek, hogy 2 hónap múlva még egy próbát megtegyek-e, de azért itt is feltenném a kérdésem.
Sajnos feketén dolgoztam többnyire..
Mindenki mást mond, szeretném tisztázni a kérdést.
Válaszukat előre is köszönöm!

Jó napot kívánok!
A párom KATAs, én pedig gyesen vagyok itthon. A párom jövő tavasszal lesz 1 éve EV.
Meg kell várnunk a tavaszt a hitel felvételével?
Köszönöm.

Jó napot!
Barbara vagyok. A férjem dolgozik, én jelenleg gyesen vagyok, de a férjemnek nincs meg az ideje a babaváróhoz. Én gyesre kihasználhatom + gyodon vagyok a kisfiammal, és egyidejűleg kapom a gyest és a gyodot.

Közmunkák bérrel is igényelhető a babaváró hitel?

Üdvözlöm!
Páromnak 3 munkahelye volt az elmúlt 3 évben, de a 2 munkahelyek között 3-3 nap telt el. Így is elfogadják a 3 éves tb jogviszonyt a babaváró hitel igénylésénél?
Válaszát köszönöm.
Tisztelettel:Tímea