Üdvözlöm.

Egy számomra picit összetettebb kérdésre szeretnék választ kapni Önöktől.

Jelenleg rendelkezem megközelítőleg 2.300.000 Ft tartozással ami, az OTP faktoring Zrt-nél tartanak nyilván. Ebből kifolyólag KHR listán szereplek. A közeljövőben párom tervezi, hogy személyi kölcsön felvételét követően rendezzük az imént említett tartozást a jobb feltétek miatt, valamint hogy az azt követő 1 évre már csak passzív adósként szerepeljek a KHR listán. Fontos információ lehet még, hogy idén tervezünk összeházasodni, valamint a gyermekvállalás is közeli terveink közt szerepel. Itt merült fel bennünk a Babaváró hitel lehetősége. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:

1. Van arra lehetőség valamelyik hitelintézetnél, hogy a passzív 1 év KHR esetén is pozitív elbírálásra kerüljön sor? Vagy mindenképp szükséges megvárni az 1 év leteltét?

2. A babaváró kölcsön alapvetően szabad felhasználású hitel. Jelen esetben van arra lehetőség, hogy már magát az igénylést úgy adjuk le, hogy az 1.000.000 Ft-ból a személyi kölcsönt, esetleg a korábbi diákhitelt (ami a párom nevén van szeretnék rendezni? (ez megközelítőleg 3,5 millió Ft) A fennmaradó összeget pedig majd lakásvásárlásra szeretnénk fordítani.
A kérdésem ezzel kapcsolatban pedig az lenne, hogy jelenleg a babaváró összegéből 75% fogadható el önerőnek, természetesen a bankok ettől eltérően is eljárhatnak. De vegyük alapul a jogszabályban foglaltakat.
Ha 10 millió forint került felvételre, akkor annak a 75%-a vehető figyelembe önerőként. Vagy ha felvételre került a 10 millió forint, ebből hitelkiváltásra fordítottunk 3,5 millió forintot, akkor a fennmaradó 6,5 millió forint 75%-ával tudunk számolni?

Valamint szóba került még esetlegesen használt lakás vásárlásra igénybe vehető CSOK is.
Amennyiben eljutunk addig a pontig, hogy lekerülök a KHR listáról az alábbi adatok alapján milyen lehetőségeink lennének lakásvásárlásra, milyen önerőre lenne szükségünk? Ehhez pár szükségesnek vélt információt le is írnék.

Eszter 26. éves, János 36. Idén házasodnak és két gyermeket terveznek a közeljövőben. Mindkettőnknek több mint 3 éves folyamatos munkaviszonyunk van. Fejenként havi 230-260 ezer Ft jövedelemmel. De számolunk átlagosan kettőnknek havi 480 ezer forintot. Fix kiadásaink, ha megkapjuk a babaváró kölcsönt:
Hitel törlesztés 50.000 Ft ) babaváró
Megtakarítás kettőnknek együtt 50.000 Ft, ebből 20,000 Ft fundamenta lakástakarék, ami kb. 2 éven belül lejár.
Megközelítőleg egy 15 milliós lakást szeretnénk megvásárolni Miskolcon. Ehhez szeretnénk igénybe venni a két gyermek vállalása esetén igénybe vehető 1 430 000 Ft támogatást. Ez önerőnek számít-e, illetve a fennmaradó babaváró kölcsönből kb. 3 millió forintot szeretnénk vásárlása fordítani, természetesen ez lehet több is, ha szükséges. A maradék összeget pedig felújításra félre tenni.
Ebben az esetben milyen konstrukcióra lenne lehetőségünk? Elegendő a csok és a babaváróból erre a célra fordított összeg az önerőnek vagy ezen felül is szükséges bizonyos összeg?
Természetesen rendelkezünk némi megtakarítással, de támogatás nélkül kevés ahhoz, hogy lakásvásárlásra adjuk a fejünket.

Előre is köszönöm válaszukat.
Eszter

Kedves Eszter!

Ha maradéktalanul visszafizetésre kerül a korábbi hitelmulasztás, akkor bankpartnereink egyikénél elvileg működhet a babaváró hite felvétele. Ennek az is feltétele, hogy nem szerepelhet az adott bank belső tiltólistáján sem.

Pozitív hitelbírálat esetén az időközben felvételre kerül személyi kölcsön is kiváltható a babaváró hitelből. A babaváró hitel további jogosultsági feltételiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A babaváró hitel és a CSOK elegendő lehet önerőnek lakásvásárlási hitel felvételéhez.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatóban fogják ismertetni az elérhető hitellehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése