Tisztelt Hitelnet!

Babaváró program keretén belül szerettünk volna második gyermeket vállalni, lakásrészt kifizetni a testvérek részére, felújítani. Az Erste Bankhoz fordultunk, minden szükséges papírt beszereztünk. A férjemnek munkahely váltás miatt nem volt meg a 3 év tb-je, de nekem igen. Több, mint 3 hónapja dolgozik az új helyen, biztos állás.

BAR listán szerepelt, de több, mint egy éve. Kirendezett tartozásról van szó. Az elbírálás előtt kértünk hiteljelentést is. Nem szerepel KHR rendszerben. Előzetes hitelelbíráláson mégsem mentünk át. Választ a miértre nem kaptunk. Annyit mondott a hölgy, nem engedi tovább a rendszer. Próbálkozzunk más bankoknál.

Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e tovább menni az ügyben? Én jelenleg első gyermekemmel vagyok még itthon. A folyamat elindulásakor még gyeden voltam. Azóta betöltötte a második életévét, így már csak a gyes jár. A férjem fizetése szakmai minimálbér. Ettől függetlenül úgy kalkuláltunk, hogy az adott törlesztőrészlet ki tudnánk fizetni. Én is bármikor visszatérhetek a munkahelyemre, ha esetleg azon múlna az elbírálás. Természetesen a második gyermek születése előtt. Ezt a babaváró nélkül is így terveztük, hiszen úgy nekünk is kedvezőbb.

Önök szerint mi lenne a megfelelő sorrend, hogy alkalmasak legyünk a programhoz? Honnan tudhatnánk meg, hogy mi az, ami miatt nem felelünk meg? Érdemes e másik bankot felkeresni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Lilla

Kedves Lilla!

A leírtak alapján sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mi lehetett az elutasítás pontos oka, ha a KHR rendszerben már lezárt mulasztással sem szerepelnek párja adatai. Meg lehet próbálni a babaváró hitelkérelem benyútjását másik hitelintézethez is. A szakami minimálbér és az időközben lecsökkent családtámogatási juttatás miatt alacsonyabb jelenleg a háztartás hiteltörlesztésre fordítható jövedelme, ami sajnos negatívan befolyásolhatja a hitelbírálatot. Amennyiben jövedelmi oldal miatt nem működne a babaváró hitelfelvétel, úgy célszerű lenne a munkába való visszatérést követően igényelni a hitelt.

Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőiknk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önöknek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő lenne: január 24-én takarékbanknál szerződést írtunk alá babaváró hitelhez. Rá 4 napra telefonált az ügyintéző, hogy hiánypótlásként küldjem el neki a szeptemberi bankszámlakivonatom. Én még aznap elküldtem, újabb 3 nap elteltével a bank újra hiánypótlást kért. A januári számlakivonatot kérte. Mivel az OTP Bankál központi hiba történt, így csak február 4-én tudtam elküldeni. Olvastam több helyen, 10 nap a maximális idő, hogy bank elbírálja a hitel kérelmet. A szerződés aláírásától számolva már 2 hét telt el.
Kérdésem: meddig húzhatja még bank az időt?
Válaszát előre is köszönöm.

Az OTP előzetes elektronikus rendszere elutasította a babaváró hitelünket, pedig közel 400 ezer nettóval rendelkezünk, én passzív báros vagyok, de azt mondta a hölgy, hogy nem ez miatt… mindennek megfeleltünk teljesen érthetetlen!!

Üdvözlöm.
Olyan kérdésem lenne, hogy beadtuk a kérelmüket babaváró hitelre és át is mentünk az előszűrőn, viszont utána visszahívott az ügyintéző, hogy elutasították a bankszámla kivonat miatt, mert volt rajta online szerencsejáték feltüntetve.
Azt szeretném megérdeklődni, hogy ha várunk 1-2 hónapot újra beadjuk a kérelmüket tiszta számlakivonattal másik bankhoz és ott is sikerül az előszűrő, akkor az elbírálásnál fogjak látni az előző elutasítás okát? Vagy eltűnik?

Köszönöm előre is segítséget.

Tisztelt Hitelnet!
Igen ezt értem, de általában mindig 2 naponta kérnek be valamit. Nem úgy, hogy egyben kérnék a hiánypótlást, hanem 2-3 naponta. Úgy érezzük, mintha ezt szándékosan csinálnák.

Tisztelt hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy feleségemmel igényeltük a babaváró támogatást már a központban van bírálaton, de minden héten kérnek hiánypótlást. 06.04.-én adtuk be azóta folyamatos hiánypótlást kértek. Kérdésem az lenne, hogy ezt meddig csinálhatják? Tudom, hogy 10 munkanapjuk van az elbírálásra, de meddig húzhatják? Ha mindig bekérnek valamit a végtelenségig elhúzhatják az egészet. Volt, hogy olyat kértek hiánypótlásra amit az ügyintéző sem tartott számottevőnek.
Kérdésem az lenne miért csinálják ezt és ezt jogilag megtehetik?
Válaszukat előre is köszönöm.

Jó estet!
Olyan kérdésem lenne, hogy adóstársként szereplek egy személyi kölcsönben, amit a moratórium végett nem fizetnek jelenleg! Igényeltem a babavárót az OTP Banknál és a K&H Banknál is sajnos elutasítottak. Indoklás nem volt. Erre tudok gondolni, hogy ez probléma lehet !
Köszönöm válaszát!

Üdvözlöm.
Babavárót igényeltünk, de elutasították. JTM minősítésen átmentünk, de mégis elutasítottak. Indokolni nem indokolták. Mi lehetett a hiba? A jövedelmünk bőven belefért és KHR-ben sem szerepelünk. Nincs köztartozásunk és büntetlen előéletűek vagyunk. Ügyintéző számára is érthetetlen a dolog. Scoring ennyi volt a válaszuk.