Tisztelt Hitelnet Szakértő!

Tájékoztatást szeretnék kérni, hogy Babaváró Hitel személyi kölcsön felvétele során az alábbiak szerint mire számíthatok. (10 millió Ft összeget 20 év futamidőre szeretnénk felvenni.) A törvényi feltételeknek megfelelünk, a hitelkonstrukcióval tisztában vagyunk és igényeltünk TB igazolást.

A feleségemnek Gyed jövedelme van, havi 170.000 Ft, amelyet 2021.01.02-ig folyósítanak, de mögötte határozatlan munkaszerződéssel rendelkezik.

Nekem (a férjnek) határozott munkaszerződésem van közalkalmazottként az Eötvös Lóránd Kutatói Hálózat egyik kutatóintézetének munkatársaként. A kinevezést csak 12 hónapos határozott időre adják ki, eddig egyszer lett meghosszabbítva, tehát jelenleg a második 12 hónapos ciklust töltöm. A jelenlegi szerződésből még 3 hónap van hátra (2021.01.31-ével jár le). Az én munkabérből származó rendszeres nettó jövedelmem 189.000 Ft.

A fent említett munkajövedelem és Gyed mellett normál családi pótlékot kapunk, így tehát az összes havi jövedelmünk minimum nettó 370 000 Ft.

Jelenleg van CSOK-típusú kamattámogatott lakáshitelünk az OTP Banknál havi 51.000 Ft törlesztőrészlettel, amelyben én vagyok (a férj) az adós és a feleségem az adóstárs. A folyószámlánk is az OTP Banknál van mindkettőnknek.

Összességében az alábbi fontos és összetett kérdésem lenne: A fent leírtak szerint megkaphatjuk-e a hitelt a munkaviszonyok tekintetében, illetve, ha igen, akkor ehhez milyen egyéb dokumentumra van szükség (munkáltatói nyilatkozat a hosszabbítási szándékról, vagy elég az előző hosszabbítást igazolni?) Hajlandó vagyok folyószámlát nyitni a hitelt nyújtó banknál, azonban ha lehet, jövedelemérkeztetés nélkül (ha csak úgy működhet, talán az is megoldható).

Üdvözlettel.
László

Kedves László!

Határozott idejű munkaszerződés esetén korlátozottabbak a lehetőségek. Bankonként változik, hogy milyen feltételekkel nyílhat lehetőség a hitelfelvételre. Nem minden pénzintézet kér munkáltatói szándéknyilatkozatot a szerződés hosszabbításáról. A jövedelmük összege és a meglévő hiteltörlesztés alapján a jövedelemfedezettséggel szemben támasztott követelménynek megfelelnek.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást arról, hogy adott esetben melyik pénzintézetnél milyen lehetőségük lenne. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot.
Érdeklődnék, hogy a fizetésemen letiltás van.
Kapok hitelt valamelyik banknál? Beleszámít?

Tisztelt válaszadó
Érdeklődnék, az unokám egyedül neveli 6 hónapos kisfiát, születése előtt vásárolt egy családi házat személyi és másik kölcsönt vett igénybe. Utólag milyen kedvezményekre jogosult 2021ben? Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet Szakértő!
A párom külföldön dolgozik 10 éve. Én 2 éve haza jöttem külföldről, viszont csak olyan munkahelyeket találtam, ahol egyszerűsített szerződéssel vagyok, tehát fizetem magamnak a tb ellátásom. Azt kérdezném, milyen lehetőségeink lehetnének így.
Válaszát előre is köszönöm.

A napokban adtuk be babaváró hitelkérelmünket a CIB Bankba, a feleségem dec.20- ra van kiírva szülni. Ha megszületik a baba a szerződéskötés előtt, akkor még jók vagyunk? Hamarabb nem lehetett beadni a kérelmet, mert most telt le a 3 hónapos próbaidő az új munkahelyemen. Ha netßn elutasítaná ez a bank a kérelmet , màsik bankba be tudjuk adni, ha már épp megszületett a baba? A vèszhelyzetre tekintettel van most is érvènyben ilyen könnyítés?