Babaváró hitel felvehető határozott idejű munkaszerződéssel?

Tisztelt Hitelnet Szakértő!

Tájékoztatást szeretnék kérni, hogy Babaváró Hitel személyi kölcsön felvétele során az alábbiak szerint mire számíthatok. (10 millió Ft összeget 20 év futamidőre szeretnénk felvenni.) A törvényi feltételeknek megfelelünk, a hitelkonstrukcióval tisztában vagyunk és igényeltünk TB igazolást.

A feleségemnek Gyed jövedelme van, havi 170.000 Ft, amelyet 2021.01.02-ig folyósítanak, de mögötte határozatlan munkaszerződéssel rendelkezik.

Nekem (a férjnek) határozott munkaszerződésem van közalkalmazottként az Eötvös Lóránd Kutatói Hálózat egyik kutatóintézetének munkatársaként. A kinevezést csak 12 hónapos határozott időre adják ki, eddig egyszer lett meghosszabbítva, tehát jelenleg a második 12 hónapos ciklust töltöm. A jelenlegi szerződésből még 3 hónap van hátra (2021.01.31-ével jár le). Az én munkabérből származó rendszeres nettó jövedelmem 189.000 Ft.

A fent említett munkajövedelem és Gyed mellett normál családi pótlékot kapunk, így tehát az összes havi jövedelmünk minimum nettó 370 000 Ft.

Jelenleg van CSOK-típusú kamattámogatott lakáshitelünk az OTP Banknál havi 51.000 Ft törlesztőrészlettel, amelyben én vagyok (a férj) az adós és a feleségem az adóstárs. A folyószámlánk is az OTP Banknál van mindkettőnknek.

Összességében az alábbi fontos és összetett kérdésem lenne: A fent leírtak szerint megkaphatjuk-e a hitelt a munkaviszonyok tekintetében, illetve, ha igen, akkor ehhez milyen egyéb dokumentumra van szükség (munkáltatói nyilatkozat a hosszabbítási szándékról, vagy elég az előző hosszabbítást igazolni?) Hajlandó vagyok folyószámlát nyitni a hitelt nyújtó banknál, azonban ha lehet, jövedelemérkeztetés nélkül (ha csak úgy működhet, talán az is megoldható).

Üdvözlettel.
László

Kedves László!

Határozott idejű munkaszerződés esetén korlátozottabbak a lehetőségek. Bankonként változik, hogy milyen feltételekkel nyílhat lehetőség a hitelfelvételre. Nem minden pénzintézet kér munkáltatói szándéknyilatkozatot a szerződés hosszabbításáról. A jövedelmük összege és a meglévő hiteltörlesztés alapján a jövedelemfedezettséggel szemben támasztott követelménynek megfelelnek.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást arról, hogy adott esetben melyik pénzintézetnél milyen lehetőségük lenne. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt válaszadó
Érdeklődnék, az unokám egyedül neveli 6 hónapos kisfiát, születése előtt vásárolt egy családi házat személyi és másik kölcsönt vett igénybe. Utólag milyen kedvezményekre jogosult 2021ben? Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Anna!
CSOK-ot csak újabb lakáscél esetén tudná unokája igényelni. A tartozáscsökkentő támogatás nem jár egy gyermek után. Így jelenleg az otthonfelújítási támogatást igényelheti egy gyermek után, vagy a Falusi CSOK-ot szintén korszerűsítésre, ha az ingatlan a Falusi CSOK által preferált településen van. Az otthonfelújítási támogatásról IDE kattinvta, A Falusi CSOK-ról IDE kattintva olvashat bővebben.

Tisztelt Hitelnet Szakértő!
A párom külföldön dolgozik 10 éve. Én 2 éve haza jöttem külföldről, viszont csak olyan munkahelyeket találtam, ahol egyszerűsített szerződéssel vagyok, tehát fizetem magamnak a tb ellátásom. Azt kérdezném, milyen lehetőségeink lehetnének így.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Regina!
Ha maga után fizeti a TB-t, az sajnos nem fogadható el, mivel a saját maga után fizetett TB nem keletkeztet társadalombiztosítási jogviszonyt, csak egészségbiztosítási jogviszonyt.
Ebben az esetben férje TB jogviszonya fogadható el, azonban az igénylést megelőző 90 napban már magyar TB jogviszonnyal kell rendelkeznie.
Bővebben a témában IDE kattintva olvashat.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

A napokban adtuk be babaváró hitelkérelmünket a CIB Bankba, a feleségem dec.20- ra van kiírva szülni. Ha megszületik a baba a szerződéskötés előtt, akkor még jók vagyunk? Hamarabb nem lehetett beadni a kérelmet, mert most telt le a 3 hónapos próbaidő az új munkahelyemen. Ha netßn elutasítaná ez a bank a kérelmet , màsik bankba be tudjuk adni, ha már épp megszületett a baba? A vèszhelyzetre tekintettel van most is érvènyben ilyen könnyítés?

Kedves Viktor,
Kérjük a kérelem beadása előtt forduljon szakértőinkhez, akik díjmentesen válaszolnak minden kérdésére és mindent intéznek Ön helyett. Tanácsadóink elérhetőségét ide kattintva tekintheti meg, kérje visszahívásunkat.


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x