Kedves Hitelnet.hu!

Segítséget szeretnék kérni. Szeretnénk megvásárolni egy ingatlant, ami 3 millió forint, de mi szeretnénk felvenni 3,5 millió forintot, hogy felújításra is maradjon pénzünk. Van lakáskasszánk a Fundamentánál, ami még nem járt le, így az áthidaló kölcsönt vennénk igénybe. Ingatlanfedezetet kell adnunk minimum 5 millió forint értékben.

Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg lehetséges-e, hogy az 5 milliós értéket 2 fedezettel biztosítsuk, vagy mindenképpen 1 ingatlannak kell 5 milliós forgalmi értékűnek lennie?! Az esetleg lehetséges, hogy a megvásárolni kívánt ház is fedezetként szolgáljon egy plusz fedezet mellett?

Előre is köszönöm a választ!
H.É.

Kedves H.É.!

A Fundamenta áthidaló kölcsönének igénybevételével kapcsolatban sajnos nem tudunk Önnek felvilágosítást adni. Ebben a kérdésben a Fundamenta illetékes. Az érintett lakáskassza ügyintézője tud Önöknek tájékoztatást adni arról, hogy áthidaló lakáskölcsönüket milyen feltételekkel vehetik igénybe.

Irodánk a hazai hitelintézetek piaci és állami kamattámogatású lakáshiteleinek közvetítésével foglalkozik, így ezek igénylési feltételeit, illetve az ingatlanfedezettel szemben támasztott banki elvárásokat tudjuk Önnel ismertetni.

A lakásvásárlási hitel keretében csak a vételár kiegyenlítéséhez igényelhető kölcsön, tehát a felújítást ebből nem lehet finanszírozni. Ezentúl további két lényeges szempontot kell figyelembe venni. Egyrészt a teljes vételár nem vehető fel a vásárolandó ingatlanra. A lakás fekvésétől, állapotától és a lakásvásárlók jövedelmi helyzetétől függően az ingatlanfedezet forgalmi értékének kb. 50-80%-a vehető fel. A vonatkozó jogszabály sem tesz lehetővé 80%-nál magasabb arányú hitelfelvételt.

Másrészt a pénzintézetek meghatározzák a fedezetül elfogadható ingatlan minimális értékét is. Ez pénzügyi partnereinknél 4,5-5 millió forint. Ez azt jelenti, hogy olyan ingatlan, melynek piaci értéke nem éri el ezt az összeget, egyáltalán nem vonható be a hitelügyletbe. Az 5 milliós érték tehát két ingatlanfedezet együttes értékével nem biztosítható. Az ingatlanoknak külön-külön kell ekkora értékűnek lenni.

Fentiek alapján a megvásárolni kívánt 3 millió forint értékű ingatlan – amennyiben ez a valós forgalmi érték – bankpartnereinknél nem terhelhető lakáscélú jelzáloghitellel. Kiegészítő ingatlanfedezetként hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana elfogadható, mely az előírt feltételeknek megfelel. Ha van lehetőségük ilyen ingatlan bevonására és kíváncsiak az így elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókra, akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését. Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatából megismerhetik a legkedvezőbb lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése