Az ingatlan értékének hány százaléka vehető fel?

Tisztelt Hitelnet! Kiszeretnénk váltani a lakás hitelünket,de azt mondták nehéz lesz mert már csak a 40%-át adják meg a felbecsült ház összegéből. Tényleg így van? 3.100.000 ft-ot vettünk fel most 5.500.000ft-ot kéne vissza fizetnünk,kb. 7.000.000ft-ot szeretnénk fel venni.A házunk állítólag nem ér 10.000.000ft-ot. Van ki út számunkra? Pest megyeiek vagyunk. Köszönöm válaszát.
Kérdést feltette: Mészáros Zsanett

Kedves Zsanett!

A finanszírozási arányok maximumát jogszabály rögzíti. E szerint a forint alapú kölcsönök összege nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlan értékének 80%-át, euró hitel esetén 60%-át, svájci frank, vagy egyéb deviza esetén pedig a 45%-át. Hitelkiváltás esetén azonban figyelmen kívül hagyhatók a fenti arányok, ha az adós 2010. március 1. előtt felvett devizahitelét euró vagy forinthitelre, illetve forinthitelét ugyancsak forint alapú váltja és amennyiben a kiváltandó kölcsön összege nem növekszik (az átváltásból adódó árfolyamok miatt keletkezett növekedés nem tekintendő növekedésnek).

Emellett a pénzintézetek saját belső szabályzatukban – az igénylők jövedelmi helyzetének függvényében – ugyancsak rögzítették a finanszírozási arányokat, tehát lehet olyan eset, amikor a jogszabály által megszabott mértéknél kisebb arányú finanszírozás lehetséges.

Ha a fennálló tartozásuk 5,5 millió forint és Önök 7 millió forintot kívánnak felvenni, akkor tekintettel kell lenni a jogszabályi előírásokra, s a maximális finanszírozás a háztartás jövedelmi helyzetétől függ. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetik az igényeiknek megfelelő hitellehetőségeket.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x