A pénzintézetek közül a MasterCard – Év bankja 2010 verseny fődíjasa az FHB Bank lett. A 2010-es év legnagyobb magyarországi pénzintézeti tranzakcióját lebonyolító bank először szerezte meg ezt a címet. A verseny második helyezettje az OTP Bank lett, a harmadik pedig az Erste Bank.

A versenyre azok a pénzintézetek jelentkezhettek Az év bankja kategóriában, melyek a lakossági termékek és szolgáltatások széles körét kínálják és idén illetve tavaly jelentős eredményeket értek el a piaci részesedés növelésében, akár a termékfejlesztést, akár az ügyfélszám növelését illetően.

A FHB Banknak további két helyezést is sikerült elérnie: Az év lakossági számlacsomagja kategóriában a Hello számlacsomaggal és bankkártyával - ami a 14-24 éves korosztály számára érhető el - harmadik helyezést ért el. Ugyancsak a harmadik helyet szerezte meg Az év leginnovatívabb bankja kategóriában az FHB Csereingatlan Programmal.

A megújított és továbbfejlesztett 0 forintos bankszámlával a Citibank nyerte el Az év lakossági számlacsomagja címet. Az év lakossági megtakarítási terméke pedig a Szuper 8 Tőkevédett Származtatott Alap lett az UniCredit Banktól, mely az első évben biztos 8%-os hozamot nyújt.

A Raiffeisen Bank a Közösen programmal lett Az év társadalmilag felelős bankja, melynek célja a családon kívül nevelkedő gyermekek helyzetének javítása. 2010-ben került első alkalommal átadásra a pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb pénzintézetnek a MasterCard és a Pénziránytű Alapítvány közös díja, melyet a Budapest Bank kapott meg.

A díjátadáson a Magyar Bankszövetség elnöke, Erdei Tamás úgy nyilatkozott, hogy a banki szolgáltatások színvonalának növekedésével, valamint az innovatív banki termékekkel az ügyfelek is nyernek.

Az elnök véleménye szerint az idei esztendő nehéz volt a bankszakma számára, hiszen több váratlan meglepetés is volt a szabályozást illetően. Szerinte a hazai kormány olyan szerencsés helyzetben van, hogy amikor adni kellene a bankoknak, akkor is el tud venni, ám ennek van határa, mivel az elvonás előbb-utóbb veszélyezteti a pénzügyi rendszert, aminek hatása van a reálgazdaságra is.

A Bankszövetség elnöke úgy véli, hogy közeledik a hazai bankrendszer teherviselő képességének a vége, ezért nem szabad tovább terhelni, 2012-ben meg kell szűnnie az extra bankadónak hazánkban, s amennyiben addig létrejön egy európai szintű bankadórendszer, akkor azt lehet majd Magyarországon is érvényesíteni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése