Az építési hitel összegét befolyásolja az építkezés helye?

Tisztelt Hitelnet!

Sikerült olcsón telekhez jutnom Kecskemét környékén, és szeretnénk a párommal építkezésbe fogni. Jelenleg mindketten rendelkezünk munkahellyel, fizetésem 128 000 forint, párom egyelőre próbaidejét tölti, 93 000 forinttal. Nem tudom, hogy a próbaidős munka jelent-e esetleg valami problémát. Jövő hónapban valószínűleg véglegesíteni fogják és a hiteligénylésre úgyis csak azt követően kerülne sor.

Arról szeretnék még érdeklődni, hogy a kapható összegre van-e valamilyen hatással az, hogy melyik régióban szeretnénk építkezni. Az építkezés ugyanis nem városban lenne, hanem egy városhoz ugyan közel fekvő, de kisebb településen. Önerő gyanánt fel tudunk mutatni 2 450 000 forintot. Az foglalkoztat bennünket, hogy érdemes-e itt építkezni, vagy esetleg bent a városban jobb lehetőségekkel kaphatnánk nagyobb összeget?

Üdvözlettel: Ferenc

Kedves Ferenc!

Próbaidőn lévő személy jövedelmével a pénzintézetek nem tudnak kalkulálni hitelfelvétel során, ám ha a párját időközben véglegesítik, akkor nem lesz gond, az ő jövedelmét is figyelembe tudják majd venni a jövedelemvizsgálat során.

A maximálisan felvehető építési hitel összegét részben befolyásolja az építkezés helyszíne. A banki értékbecslő ugyanis megállapítja az épülő ingatlan várható jövőbeni értékét, valamint a várható hitelbiztosítéki értéket. A hitelbiztosítéki érték a forgalmi értéknek 70-90%-a, s – az igénylők jövedelmétől függően – ennek meghatározott hányada vehető fel. Az arány kisebb településeken általában a kisebb érték felé közelít. Ennyiben tehát hatással van az építkezés helyszíne a felvehető hitelösszegre.

Arról se feledkezzenek meg, hogy egy városban nyilván a telekért is többet kellene fizetni, tehát összességében nem biztos, hogy jól járnának azzal, hogy a városi építkezéshez arányaiban nagyobb összegű építési hitelt vehetnének fel.

Míg az adható építési hitel összege valamennyire függ az építkezés helyszínétől, addig az építésre igényelhető hitelek kamatát, s azon keresztül törlesztő részletét nem befolyásolja az építés helyszínéül szolgáló telek földrajzi elhelyezkedése.

Az építési hitelek aktuális törlesztő részletének megismeréséhez kérjük, vegye igénybe online Hitelkalkulátorunkat. Arról, hogy a Kecskemét környéki településen lévő építkezéshez mekkora összegű és milyen kondíciójú építési hitelt kaphat, online ajánlatkérő nyomtatványuk kitöltésével kérhet személyre szabott hitelajánlatot!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x