Napjainkban a pénzintézetek már nemcsak szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghiteleket kínálnak, hanem mindezek megtakarítással kombinált hiteltípusát is. A következő összefoglalóban az életbiztosítással kombinált hitelek előnyeire hívjuk fel az Ön figyelmét.

Az életbiztosítással kombinált hitelek előnyei:

 • Nem csupán a fizetendő törlesztő részlet lehet kedvezőbb, hanem az életbiztosításnak köszönhetően betegségből vagy balesetből eredően bekövetkező tragédia esetén családja anyagi biztonságáról is gondoskodhat.
 • A megtakarításos jellegű életbiztosítás kamatadótól mentes és biztonságos, valamint a befizetett tőkén és a garantált hozamon felül a hitelfelvevő többlethozamot is elérhet az életbiztosítás lejártával.
 • Az életbiztosításhoz kapcsolódó megtakarítási rész minden esetben, forintban fizetendő, így euró alapon folyósított hitel esetén csökkentheti a törlesztést érintő árfolyam ingadozásból adódó rövid távú kockázatokat.
 • Amennyiben a biztosítottat baleset éri és emiatt a családja elveszíti őt, akkor a biztosító intézet kifizeti a banknak a fennálló tőketartozást.
 • Ha a biztosított betegségből eredendően veszíti életét, akkor a biztosító intézet legalább 1 millió forintot, vagy ha a megtakarítás összege meghaladja az 1 millió forintot, akkor a mindenkori megtakarítást fizeti ki a pénzintézet.
 • Az életbiztosítással kombinált jelzáloghitel során visszafizetett összeg sok esetben kevesebb, mint egy hasonló szolgáltatással kiegészített normál szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitel.
 • Az életbiztosítással kombinált hitel igénylésekor nincsen orvosi vizsgálat.
 • Biztonságos, garantált hozamú megtakarítás.
 • A kamatot és a kezelési költséget a hitelfelvevő a banknak fizeti, ugyanakkor a tőke egy megtakarítási életbiztosításban halmozódik fel.
 • Az életbiztosítással kombinált hitel futamidejétől függően a 10., 15. illetve a 20. évben előtörlesztés történik, vagyis a megtakarított teljes összeg átutalásra kerül a pénzintézetnek. Így az aktuális tőketartozás lecsökken a betörlesztett összeggel.
 • Az életbiztosítással kombinált hitelek esetén kedvező kondíciók, alacsony kamat, kezelési költség és THM érhető el.
 • Visszavásárlás, vagyis előtörlesztés is lehetséges, kedvező költséggel.

Az életbiztosítással kombinált jelzáloghitelek igényléséről, kondícióiról és a havi törlesztő részlet nagyságáról, a Hitelnet irodáiban kaphat részletes felvilágosítást, illetve honlapunkon keresztül ingyenes, személyre szóló ajánlatot is kérhet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő!
2004-ben vettünk fel életbiztosítással kombinált hitelt. A párom volt az adós és én adóstárs. Különváltunk és azóta én fizetem a hitelt. 10 éve, még van 2 év hátra. Az ingatlan egy az egyben az enyém.
Azt szeretném tudni, hogy van-e követelnivalója a volt páromnak. És még azt is kérdezném, hogy eladhatom-e a lakást az ő megkérdezése nélkül?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Ibolya

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném igénybe venni az öt éves gyűjtőszámla hitelt. Életbiztosítással kombinált szabad felhasználású svájci jelzáloghitelem van. A kamatokat kell “csak” fizetnem. A kérdésem: Valóban ekkor továbbra a biztosításomat kell majd fizetni, a kamatot nem?
/F.H.B.Bank/
Köszönettel: Veronika

Életbiztosítással kombinált lakáshitele van a lányomnak. Az évenkénti biztosítási összeget én vállaltam át kezdettől fogva, de az ő nevében fizetem be évente egy összegben. Kérdésem, hogy ez az életbiztosítás is bekerült-e abba a körbe, ami után már 2010.-re nem lehet visszaigényelni a 30%-ot? A biztosítás megkötésére 10 éves időtaratamra, 2003.-ban került sor.

Tisztelettel várom sürgős válaszukat
Hódi Kálmán

Nagyon nehéz helyzetbe kerültem és nem tudom fizetni az életbiztosítással kombinált jelzáloghitelemet ami svájci frank alapú! Ez egy adóságrendezői hitel volt amit azért váltottam ki mert sok helyre sokat fizettem és most ugyanitt vagyok csak egy helyre fizetek ugyanannyit,így csöbörből vödörbe estem és nem javul a helyzetünk nem látom a kiutat és kérdezném hogy mit csináljak? Kérem szíves segítségnyújtó válaszát! Tisztelettel Nagy Andrea