Átvállalt lakáslízing utáni illeték

Kívánok!

Illetékkedvezménnyel lehet-e élni egy lízingelt CHF alapú lakás átvállalása után, ahol a lízing átvállalása után a szerződés azonnal lezárásra kerül, de az átvállaló új tulajdonos ingatlant adott el, és még benne van az 1 éves határidőben (ha jól tudom, eddig lehet illetékkedvezményt kérni használt lakás vásárlásakor, amennyiben az új tulajdonos eladott egy lakást is – ekkor csak a két lakás közti különbözet után kell illetéket fizetni)?
Üdv

Kedves Érdeklődő!

Cégünk elsősorban hiteltanácsadással foglalkozik, így e kérdésben nem vagyunk illetékesek. Az ingatlanlízing esetén felmerülő illetékfizetési kötelezettséggel kapcsolatban kérjük, tájékozódjon a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) illeték főosztályánál.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tervezem egy lakás megvásárlását, amin jelenleg nyílt végű lízinges szerződés van. Az eladó azt javasolta, hogy a lízing fennmaradó kifizetése után egyből a nevemre íratná, és én lennék az első tulajdonos és így nem kellene a 4% illetéket befizessem.
Kérdésem, hogy ha a lízingelő bank után én leszek az első bejegyzett tulajdonos, akkor valóban nem kell-e befizetnem a vagyonszerzési illetéket?
Köszönöm, üdvözlettel: Norbert

Kedves Norbert!
Vagyonszerzési illetékfizetéssel kapcsolatban kérjük, forduljon a területileg illetékes NAV illetékfőosztályához.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x